Bitcoin

Analisten voorspellen dat Bitcoin $100K waard zal zijn

Bitcoin heeft een nieuwe mijlpaal bereikt door de hoogste wekelijkse afsluiting ooit te noteren. Analisten en investeerders verwachten dat de prijsstijging zich zal voortzetten tot in 2021.


Wekelijkse Bitcoin candle

De Bitcoin prijs ligt momenteel rond de $19.000 waar het zich lijkt te consolideren. BTC heeft nog niet genoeg kracht om de $20.000 grens te overtreffen, waardoor er nu een rustigere periode is aangebroken.

Ondanks dat dit niveau niet doorbroken werd heeft Bitcoin gisteren wel zijn hoogste wekelijkse candle ooit gesloten na bijna een week boven $19K te zijn verhandeld. Tijdens de stijging in 2017 slaagde BTC er slechts in om drie dagen boven deze prijs te blijven.

Bitcoin week-grafiek – Bron: Tradingview

Kunnen we een rally naar 100k verwachten?

Dan Tapiero, mede-oprichter van 10T Holdings, gaf commentaar op de geweldige Bitcoin prijsstijging sinds maart. Hij zei dat hij verwacht dat de koersstijging door zal gaan in 2021. Hij vertelde dat de BTC koers misschien zelfs tot boven de $100.000 zou kunnen stijgen.

“Het is opmerkelijk dat Bitcoin 9 maanden geleden nog $4000 waard was. Sindsdien is de prijs met bijna 500% gestegen. Als dit nog eens gebeurd, een prijsstijging van 500% zal 1 BTC $100k waard zijn. Ik denk niet dat dat in negen maanden kan gebeuren, maar in principe kan er gewoon hetzelfde gebeuren als in de afgelopen negen maanden.”

Ook miljardair en oprichter van exchange Gemini, genaamd Cameron Winklevoss is zeer enthousiast:

“Ik krijg nog steeds de vraag hoe je Bitcoin waardeert, zelfs door zeer grote investeerders. Het antwoord is super simpel: vraag en aanbod. Dat is het. En we weten dat het aanbod is vastgesteld op 21 miljoen, dus het komt echt neer op de vraag.”

Een rally naar de $100.000 in de komende 12 maanden lijkt een beetje vergezocht, maar als BTC de $20.000 barrière kan doorbreken, zou het in korte tijd gemakkelijk met 50% kunnen stijgen.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Wat doen de andere crypto’s?

De totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt ligt op het moment van schrijven rond de $562 miljard. Dat is ongeveer rond het hoogste niveau sinds januari 2018, maar blijft nog altijd 47% verwijderd van het hoogste punt ooit van $830 miljard. De altcoin prijzen lagen in december 2017 namelijk vele malen hoger.

De Ethereum koers is vandaag gedaald met 1,12% en ligt op het moment van schrijven rond de $586. De XRP prijs verliest vandaag 1,38% en ligt op een prijs van $0,602.

Het is deze week afwachten of Bitcoin een grote beweging gaat maken. Een grote BTC beweging zal grote gevolgen kunnen hebben voor de altcoinmarkt.

 

Bitcoin nieuws

Hedgefonds: Amerikaanse verkiezingen gaan Bitcoin bullrun niet afremmen
Crypto analist verwacht gezonde correctie: ‘Daarna weg vrij voor Bitcoin koers van $70.000’
Santiment waarschuwt: Bitcoin all-time high laat mogelijk nog op zich wachten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen