crypto gaming
Blockchain

Andreessen Horowitz investeert $30 miljoen in crypto-gaming startups

Andréessen Horowitz (a16z), een grote naam in de techwereld, gaat maar liefst 30 miljoen dollar investeren in gaming startups die op nieuwe technologie leunen. Hierbij valt te denken aan kunstmatige intelligentie (AI), virtual reality (VR) en augmented reality (AR), maar ook aan games gebaseerd op web3-technologie.

“Wij richten ons op het kruispunt van tech en games”, aldus Andrew Chen, General Partner bij a16z en verantwoordelijk voor het Games One Fund. “Dit omvat AI-infrastructuur, 3D-tools, VR/AR, web3-games, gegamificeerde consumentenapps en nog veel meer.”

a16z zoekt gaming startups

Het geïnvesteerde bedrag van 30 miljoen dollar wordt de komende 45 dagen verdeeld via SPEEDRUN, het acceleratorprogramma voor early-phase startups van a16z. Startups die worden toegelaten tot het programma ontvangen ieder 750.000 dollar.

Het 12 weken durende programma biedt deelnemers niet alleen financiële steun, maar ook begeleiding van coaches en mentoren uit de industrie. Daarnaast krijgen ze toegang tot een netwerk van “ambitieuze founders”, aldus Chen.

a16z staat open voor een breed scala aan startups, van teams met enkel een idee tot teams met een bestaand product en omzet. De toelating is echter wel zeer competitief: slechts 1% van de aanvragers voor het vorige SPEEDRUN-programma is toegelaten. Toch wist maar liefst 80% van de deelnemers uit die eerste lichting na de afsluitende presentatie financiering van investeerders te werven.

Inschrijven voor SPEEDRUN kan tot 19 mei. De intensieve 12 weken durende cursus vindt plaats van 29 juli tot en met 20 oktober 2024 in Los Angeles, Californië.

Succesverhalen en groeipotentieel

Voorbeelden van web3-successen uit eerdere SPEEDRUN-rondes zijn Matchday (voetbal) en Promodium (gebaseerd op non-fungible tokens), beide web3-games.

Chen beheert het Game Fund One ter waarde van 600 miljoen dollar, dat in 2022 werd gelanceerd. Dit fonds investeerde onder andere al in Roblox, Sandbox en Sky Mavis (de makers van de blockchain-game Axie Infinity).

Via de crypto-afdeling heeft de Silicon Valley-firma ook geïnvesteerd in blockchain-gaming startups zoals Mythical Games, Yield Guild Games, Azra Games, CCP Games, NOD Games en Voldex.

De markt voor web3-gaming zal naar verwachting explosief groeien, van 154 miljard dollar in 2023 naar 614 miljard dollar in 2030. Dit betekent een geannualiseerde groei van maar liefst 21,8%, aldus een rapport van Fortune Business Insights uit januari.

Blockchain nieuws

Traditionele banken omarmen massaal blockchain-technologie
Arkansas Staatshuis keurt wetsvoorstellen goed om crypto-mining te beperken
Zweedse cryptominers zijn meer dan €84 miljoen aan belasting verschuldigd na ontduiking
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving