Bitcoin Crypto
Bitcoin

Anthony Scaramucci voorspelt Bitcoin koers van 750.000 dollar

Anthony Scaramucci, de managing partner van SkyBridger Capital, denkt dat de totale market cap van Bitcoin richting de 15 biljoen dollar (15.000 miljard) kan stijgen. Dat zou een Bitcoin koers van ongeveer 750.000 dollar per munt opleveren.

Scaramucci deed zijn uitspraak als gast bij de OPTO podcast, een podcast over investeren in technologische ontwikkelingen.

Bitcoin is meer waard dan goud

Scaramucci is niet alleen bullish over Bitcoin, hij is ook van mening dat het digitale goud meer waard is dan het daadwerkelijke edelmetaal. Dat is iets wat we 20 jaar geleden nooit hadden durven dromen, dat er een digitale (!) asset zou zijn die in potentie meer waard is dan goud.

Want als je er goed over nadenkt, wat is Bitcoin dan eigenlijk? Het is in feite niets meer dan een reeks van ééntjes en nullen. Hoe kan dat überhaupt waarde met zich meedragen?

De waarde zit hem in de absolute schaarste die je kunt garanderen in de computercode en het feit dat je jouw Bitcoin in principe binnen 10 minuten naar de andere kant van de wereld kunt sturen.

Je hebt daarmee dus een object met vergelijkbare eigenschappen als goud, met als grote verschil dat je deze over ieder communicatiekanaal kunt versturen. Dat kan niet met goud.

Het financiële systeem is kapot

Ook bespreekt Scaramucci in de podcast het huidige financiële systeem, waar hij ook heel duidelijk over is. In het interview noemt hij het huidige financiële systeem “kapot” en is er volgens hem sterk leiderschap nodig om een wederopstanding voor elkaar te spelen.

Al geeft hij ook toe dat dergelijke veranderingen waarschijnlijk 15 tot 20 jaar duren voordat ze van kracht worden.

Scamarucci heeft ook minder leuke dingen meegemaakt in de crypto-wereld. Zo kocht het FTX Ventures van Sam Bankman-Fried in september 2022 nog een aandeel van 30 procent in zijn SkyBridge.

Uiteindelijk viel FTX natuurlijk twee maanden later om. Die tegenvallende ervaring met Sam Bankman-Fried “brak” naar eigen zeggen het hart van Scaramucci.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt: Bitcoin koers spoedig boven de $50.000
JPMorgan CEO beeft kritiek op Bitcoin, terwijl zijn eigen bank miljarden aan boetes betaalt
36% van de beleggers weigert Bitcoin te verkopen, zelfs bij een koers van $1 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers