Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Apple Store in Amsterdam blijft langer gesloten na gijzeling

De Apple Store aan het Leidseplein in Amsterdam, waar dinsdag een 44-jarige Bulgaarse man werd gegijzeld, blijft langer dicht.


Gijzeling in Appel Store

In de Apple Store aan het Leidseplein in Amsterdam werd dinsdag een Bulgaarse man gegijzeld. De dader eiste 200 miljoen euro aan crypto.

De afgelopen week zijn de openingstijden meerdere keren aangepast en het leek er op dat de winkel maandag weer open zou gaan. Op de website van Apple staat nu echter dat de winkel tot dinsdag 10.00 uur gesloten zal zijn.

Een 27-jarige schutter uit Amsterdam heeft dinsdag een man uit Bulgarije urenlang gegijzeld in de Apple Store. De gijzelnemer dreigde zichzelf op te blazen en eiste 200 miljoen aan crypto. Ongeveer 70 mensen in het gebouw zijn tijdens en na de gijzeling door de politie in veiligheid gebracht. Vier van de slachtoffers zaten verstopt in een kast.

De zaak kwam tot een plotselinge ontknoping toen de gijzelnemer de politie om water vroeg en de gijzelaar stuurde om het op te halen. De gijzelaar rende weg en werd achtervolgd door de dader, die werd aangereden door een politievoertuig. Hij overleed woensdag aan zijn verwondingen. De Bulgaarse man raakte niet gewond.

Op woensdag bracht Apple een korte verklaring uit over de gijzeling. Hierin zei het opgelucht te zijn dat zijn werknemers veilig waren. Buiten deze verklaring wilde het bedrijf geen commentaar geven op vragen over bijvoorbeeld de toestand van het personeel of de beveiliging van de Apple Stores.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten