argentinië bitcoin
Bitcoin

Argentinië overweegt mogelijk Bitcoin-beleid: Ontmoeting tussen Bukele en Milei voedt speculaties

Vorige week vond een officiële ontmoeting plaats tussen de Salvadoraanse president Nayib Bukele en zijn Argentijnse collega, Javier Milei. Dit heeft geleid tot speculaties dat Argentinië mogelijk het Bitcoin-beleid van El Salvador zal volgen.

Hoewel er geen officiële bevestiging is dat Bitcoin tijdens de gesprekken werd besproken, heeft de Argentijnse vice-president Victoria Villarruel interesse getoond in de cryptocurrency. Dit zou erop kunnen wijzen dat Milei overweegt Bitcoin in zijn economische beleid te integreren.

Treedt Argentinië in de voetsporen van El Salvador?

Hoewel er geen details bekend zijn over de inhoud van de gesprekken tussen de twee presidenten, lijkt het aannemelijk dat het onderwerp Bitcoin ter sprake is gekomen. Bukele staat wereldwijd bekend als de president van het ‘Bitcoin-land’ El Salvador en heeft zich sterk gemaakt voor de adoptie van Bitcoin. Ook Milei heeft in het verleden zijn steun uitgesproken voor de cryptocurrency.

De interesse van Villarruel kan een signaal zijn dat Argentinië cryptovriendelijke maatregelen overweegt. Milei is fel tegenstander van centrale banken en staatsschulden, wat goed aansluit bij de idealen van de bitcoingemeenschap. Hij heeft eerder aangegeven Bitcoin als onderdeel van een multivalutasysteem in Argentinië te willen introduceren. “Als je Bitcoin wilt gebruiken, zal dat geen probleem zijn,” benadrukte hij.

IMF stelt kritische voorwaarden

Toch zijn er obstakels. De enorme staatsschuld van Argentinië, meer dan 40 miljard dollar aan het IMF, zou Milei kunnen dwingen af te zien van een pro-Bitcoinbeleid. Het IMF staat bekend om zijn strikte voorwaarden, waaronder het ontmoedigen van cryptovriendelijke wetgeving. Dit heeft ook El Salvador ondervonden. Vorige week riep het IMF het land nog op zijn Bitcoin-beleid af te zwakken.

Hoewel Milei op korte termijn waarschijnlijk geen wettig betaalmiddel van Bitcoin zal maken, sluit dat cryptovriendelijke hervormingen niet uit. Argentinië zou kunnen profiteren van crypto-investeringen zonder volledig het pad van El Salvador te volgen. Bukele’s bezoek lijkt in ieder geval een opening te bieden voor bredere discussies over de rol van digitale valuta in de toekomst van Argentinië. De libertaire ideeën van Milei maken het aannemelijk dat Bitcoin op een bepaalde manier een rol zal spelen, maar of dit leidt tot wetgeving zoals in El Salvador, blijft onzeker.

Krijg €50 cadeau bij OKXHandel €100 en krijg 50 euro gratis bij OKX

Slechts 1 week geldig: Maak een account bij OKX, koop je eerste 100 euro aan crypto in een enkele transactie en ontvang binnen een dag gratis 50 euro aan Bitcoin als beloning.

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

IMF uit zorgen over Bitcoin-beleid van El Salvador
Bitcoin ETF’s halen $235 miljoen binnen, ondanks afwijzing koers
Bitcoin koers onder druk: Waarom $70.000 moeilijk te bereiken is volgens indicatoren
Meer nieuws

Meest gelezen

Immens populaire cryptomunt nu beschikbaar op Bitvavo
Hoger beroep SEC tegen Ripple: Is corruptie de werkelijke drijfveer?
Deze 3 crypto’s laten enorme stijgingen zien: Wat is er aan de hand?
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk