Crypto Mining
Bitcoin

Argo Blockchain mined 25% minder vanwege winterstorm

Argo Blockchain, het beursgenoteerde Bitcoin-Miningbedrijf uit Texas, mined inmiddels aanzienlijk minder dan eerder vanwege een winterstorm in de Amerikaanse staat.

Inkomsten zijn aanzienlijk minder

Volgens Argo Blockchain hebben zij in december 147 Bitcoin (BTC) gemined. Dit is aanzienlijk lager dan de 198 BTC die ze een maand eerder binnenhaalde.

Het bedrijf had op 31 december naar verluidt 141 BTC in bezit en een banksaldo van ongeveer $20 miljoen, maar hebben nog een schuld openstaan van zo’n $79 miljoen.

Vanwege de winterstorm die in Texas heerst, moesten zij om het stroomnet te besparen minder gaan minen. Te midden van een enorme temperatuurdaling die gepaard ging met harde wind, bereikte de vraag op het elektriciteitsnet in Texas namelijk een winterpiek van meer dan 74.000 megawatt (MW). Deze daling in miners die bij Argo Blockchain aan staan is direct te zien in de inkomsten van het bedrijf.

Stroomverbruik verminderen

Diverse miners hebben echter vrijwel direct ingespeeld op de vraag om hun stroomverbruik te verminderen. Hierdoor kon er naar schatting zo’n 1.500 MW aan stroom verminderd worden, waardoor de piek toch minder is geworden.

Naar verluidt heeft Argo er wel voor gekozen om zijn Helios Vlaggenschip-faciliteit te verkopen aan Galaxy Digital, voor een bedrag van circa $65 miljoen. Deze transactie had tot doel de totale schuld van Argo te verminderen en de liquiditeit en operationele structuur van het bedrijf te verbeteren.

Ondanks de verkoop gaat Argo door met minen in Helios, eigendom van Galaxy. De totale hashrate-capaciteit van Argo blijft hiermee 2,5 exahashes per seconde. Het is nog niet bekend wat de volgende stap van het bedrijf op dit gebied zal gaan zijn.

Bitcoin nieuws

Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Morgan Creek Capital: Boomers gaan $300 miljard in Bitcoin investeren
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?