Kraken Pro
Bitcoin

Ark Invest koopt voor tweede opeenvolgende dag aandelen Coinbase en Block

Het Ark Invest van CEO Cathie Wood staat bekend als een investeringsfirma met een grote honger naar bedrijven binnen de tech-industrie die een grote belofte met zich meedragen. Wat dat betreft is het niet vreemd dat Ark Invest veel investeert in bedrijven als Coinbase en Block. Vorige week was het ook weer raak en kocht het zowel op donderdag als op vrijdag aandelen in beide bedrijven.

Niet geschrokken

Hieruit blijkt in ieder geval dat Cathie Wood en haar leger van analisten niet zijn geschrokken van de problemen bij Coinbase en Block. Het eerstgenoemde Coinbase kreeg van de SEC namelijk een Wells notice op de mat, wat betekent dat de Amerikaanse financiële toezichthouder overweegt om het beursplatform aan te klagen.

Onderwerp van de rechtszaak zou onder andere het staking-programma van Coinbase zijn, waarvan de SEC van mening is dat het niet helemaal aan de regels voldoet. Als gevolg daarvan vielen de aandelen van het handelsplatform met 16 procent naar beneden.

Vrijdag ging het alweer beter met Coinbase en stond er een stijging van 1,5 procent op de borden voor het aandeel van het beursplatform. Overigens had ook Block een zware week, omdat er via shortverkoper Hindenburg Research en heel negatief rapport over het bedrijf naar buiten kwam.

Ark Invest koopt voor miljoenen bij

Dat deerde Ark Invest blijkbaar allemaal niet, want het kocht op vrijdag nog voor 12,6 miljoen dollar aandelen van Coinbase en voor 18,1 miljoen dollar aandelen van Block. In tegenstelling tot Coinbase wist Block afgelopen week niet met een plus af te sluiten.

De aandelen van het Block van vielen ook op vrijdag nog met 1,2 procent naar beneden. Block is het bedrijf van Jack Dorsey, die ook de oprichter van Twitter was en een enorme voorstander van Bitcoin.

Block is van origine een betaalbedrijf, maar sinds enige tijd ligt bijna de volledige focus van het bedrijf op Bitcoin. Uiteindelijk kan alleen de tijd ons leren of dat een goede beslissing is geweest van het management van het miljardenbedrijf.

Bitcoin nieuws

PlanB vergelijkt saaie Bitcoin koers met 2020, ‘mensen worden ongeduldig’
Trump haalt opnieuw uit naar Biden in crypto toespraak
Rode week in aantocht voor de Bitcoin koers?
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken