Bitcoin

Arkham onthult: Grayscale heeft meer dan 1.750 Bitcoin wallets

Crypto-analyseplatform Arkham Intelligence beweert on-chain adressen te hebben gevonden die geassocieerd zijn met de Grayscale Bitcoin Trust. Deze openbaring komt te midden van een voortdurende strijd tussen vermogensbeheerder Grayscale en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over het omzetten van de Bitcoin Trust in een spot exchange-traded fund (ETF).

Grayscale Streeft naar Bitcoin Spot ETF

De Grayscale Bitcoin Trust, aangeduid met de ticker GBTC, is een beleggingsproduct waarmee investeerders blootstelling kunnen krijgen aan Bitcoin zonder de cryptocurrency rechtstreeks aan te hoeven kopen of te bezitten. Na de recente overwinning tegen de SEC, probeert de vermogensbeheerder nu zijn GBTC-product om te zetten in een spot ETF.

Eerder 6 september werd er al gemeld dat de juridische adviseurs van Grayscale een brief hebben geschreven aan de SEC, waarin ze het regelgevende orgaan opriepen zijn standpunt over de omzetting van Grayscale Bitcoin Trust in een ETF te heroverwegen, naar aanleiding van de meest recente gerechtelijke beslissing.

Inzicht in Grayscale’s Bitcoin wallet

In een serie berichten op het X-platform (voorheen Twitter) onthulde Arkham Intelligence dat de Grayscale Bitcoin Trust-holdings zijn verspreid over meer dan 1.750 wallet-adressen. Elke adres zou naar verluidt minder dan 1.000 BTC bevatten (met een waarde van ongeveer 25,7 miljoen dollar).

Hoewel Arkham geen volledige lijst van GBTC-gerelateerde adressen gaf, labelde het enkele wallets in de verstrekte transactiegeschiedenis. Uit gegevens van het dashboard van het platform blijkt dat de vermogensbeheerder 627.779 BTC in bezit heeft (ter waarde van meer dan 16 miljard dollar).

Belangrijk is dat deze balans overeenkomt met het bedrag dat op Grayscale’s website wordt geclaimd, wat betekent dat het bedrijf voldoende Bitcoin heeft om opnames te voldoen, mocht dat nodig zijn. Bovendien plaatst de onthulling Grayscale Bitcoin Trust als de op een na grootste Bitcoin-entiteit ter wereld.

Einde aan Speculaties?

Terwijl Grayscale openlijk rapporteert over de saldi van het bedrijf, heeft het altijd geweigerd de on-chain adressen van zijn Bitcoin Trust bekend te maken. De ontdekking van Arkham zou echter een einde kunnen maken aan langdurige speculaties over de beveiligingsstatus van de crypto-vermogensbeheerder.

Grayscale’s Diverse Crypto Portfolio

Eerder in september maakte Arkham bekend dat de Grayscale Ethereum Trust de op een na grootste ETH-entiteit ter wereld is, met holdings verdeeld over meer dan 500 adressen. Volgens het data-dashboard van het platform bezit Grayscale 3,026 miljoen ETH, gewaardeerd op ongeveer 4,95 miljard dollar.

Naast de twee grootste cryptocurrencies op de markt, lijkt het vermogensbeheerbedrijf ook andere cryptotokens op te slaan, waaronder Chainlink (LINK), Polygon (MATIC), Uniswap (UNI), Avalanche (AVAX), Synthetix (SNX), en Curve (CRV). Het bedrijf bezit ongeveer 301,488 LINK-tokens, gewaardeerd op 1,9 miljoen dollar tegen de huidige marktprijs.

Grayscale blijft dus niet alleen een belangrijke speler in de Bitcoin- en Ethereum-markt, maar breidt ook zijn portfolio uit met een verscheidenheid aan andere populaire cryptocurrencies.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December