Geldzak, dollar
Bitcoin

Arthur Hayes: Bitcoin op de bodem, we gaan nu langzaam omhoog

Voormalig BitMEX CEO en mede-oprichter Arthur Hayes gelooft dat Bitcoin op een lokale bodem zit en de komende maanden langzaam gaat stijgen. In een blogpost van 3 mei geeft Hayes commentaar op de recente ontwikkelingen in de markt, waarbij Bitcoin keihard daalde en onder de 57.000 dollar terechtkwam.

Daling van 12% was nodig voor Bitcoin

Hayes is van mening dat de daling van 12 procent die Bitcoin doormaakte nodig was om de markt schoon te spoelen van alle excessen.

Volgens de voormalig CEO van BitMEX hadden we de dalingen te danken aan het belastingseizoen in de Verenigde Staten, zorgen over de toekomstige rentebesluiten van de Amerikaanse centrale bank, de halving als “sell-the-news” gebeurtenis en de vertraagde groei van de Spot Bitcoin ETFs.

De correctie van 23 procent voor Bitcoin was de vierde van die omvang in de afgelopen 12 maanden. Wat dat betreft kunnen we stellen dat Bitcoin nog altijd een extreem volatiel beestje is.

Op basis van zijn analyse verwacht Hayes dat de markt langzaam weer gaat stijgen. Mede gedreven door toegenomen liquiditeit in de Amerikaanse dollar als gevolg van de gewijzigde plannen van de Amerikaanse centrale bank en het tempo waarop het ministerie van financiën nieuwe schulden wil uitgeven.

Amerikaanse centrale bank spekt de markt?

Bij de rentevergadering van afgelopen woensdag kondigde de Amerikaanse centrale bank aan dat zij hun balans de komende maanden minder snel laten krimpen.

Waar ze deze nu maandelijks met 60 miljard dollar laten krimpen, gaat het nu nog maar om 30 miljard dollar. Dat zorgt volgens Hayes effectief voor extra liquiditeit in de markten en dat kapitaal zal theoretisch gezien naar risico-assets stromen.

“Zijn de recente beleidswijzigingen van de Amerikaanse centrale bank en het ministerie van financiën verkapte vormen van geldprinterij? Ja.”

Om die reden denkt Arthur Hayes dat we de komende periode langzaam weer groene cijfers zullen zien voor Bitcoin en de rest van de markt. Laten we hopen dat hij gelijk krijgt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?