Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Atari maakt gebruik van Enjin-multiversum

Atari, de populaire gamingproducent dat opgericht is in 1972, is samen met het blockchain ecosysteem van Enjin een nieuwe samenwerking gestart. Gezamenlijk gaan ze Atari’s populaire gamingproducten integreren binnen het gehele Enjin-multiversum.


Hoge verwachtingen

Atari is tegelijkertijd van plan om een reeks cosmetische niet-tastbare tokens, ofwel NFT’s te lanceren in zijn gloednieuwe voetbalspelfranchise ‘Kick Off’.

Alhoewel de originele versie van Kick Off al in 1989 voor de Atari ST en Commodore Amiga uitgebracht werd, is deze nu in zijn geheel opnieuw ontwikkeld. Hierdoor is praktisch alleen de naam hetzelfde, maar is de gameplay volledig vernieuwd. Destijds werd de voetbal videogame enorm goed gewaardeerd en werd het regelmatig beschreven als “het beste videospel dat op iedere machine verschenen is”. Hierdoor liggen de verwachtingen van de nieuwe videogamereeks hoog.

De nieuwe videogamereeks zal worden ontwikkeld door ‘eBallR Games’ en deze ontwikkelaar zal de videogame Kick Off koppelen aan de blockchain-technologie, door de game in medio midden 2021 te lanceren in het multiversum van Enjin.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op de Bybit.


Wat is Enjin?

Enjin is een platform dat ontwikkeld is op het netwerk van Ethereum (ETH). Het platform biedt diverse ontwikkeltools aan voor ontwikkelaars om op een eenvoudige en snelle manier blockchain-functies aan onder andere games te koppelen.

Het gevolg hiervan is dat iedere game die gebruik van Enjin maakt, nu binnen het Enjin ecosysteem activa kunnen delen met elkaar. De in-game objecten die verdiend worden, zijn op deze manier daadwerkelijk het eigendom van diegene die het object weet te verdienen. Dit zou hiermee zowel voor in-game geld kunnen worden verhandeld als voor een fiat-valuta zoals de Euro (€) of de Dollar ($).

Door de nieuwe samenwerking zet Atari zijn vervolgstappen binnen de blockchain-wereld. Eerder onderzocht de gameproducent deze relatief nieuwe industrie al met de videogame ‘The Sandbox’. Deze game liep naar verluidt zo goed dat het nu verder wil gaan binnen de blockchain-wereld.

Het bedrijf heeft destijds al zijn eigen token aangekondigd, de ‘ATRI’-token. Deze token heeft echter geen groenkleurig leven gehad tot nu toe. Sinds de lancering van de token is de waarde hiervan met ruim 70% gedaald. Mogelijk kan de token nog een comeback maken na de recentelijke stappen van Atari, dit is echter slechts speculatie en hiermee geen handelsadvies.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten