japan, bank
Bitcoin

‘Aziatische MicroStrategy’ slaat weer toe: miljoeneninvesting in Bitcoin

Het Japanse beursgenoteerde bedrijf Metaplanet heeft de bijnaam ‘Aziatische MicroStrategy’ verdiend door zijn herhaaldelijke investeringen in Bitcoin (BTC).

Het aan de Tokyio Stock Exchange genoteerde bedrijf is al maanden bezig met het opbouwen van een indrukwekkende BTC-voorraad, en doet daar vandaag een schepje bovenop met een nieuwe miljoeneninvestering.

Metaplanet koopt 38,4 Bitcoins

Het Japanse investeringsbedrijf Metaplanet kondigde vandaag de aankoop van 38,464 Bitcoins aan voor een totaalbedrag van 300 miljoen yen, wat overeenkomt met grofweg 2 miljoen Amerikaanse dollars.

In april van dit jaar kwam Metaplanet voor het eerst aan bod in het Bitcoin nieuws. Het bedrijf kondigde destijds aan Bitcoin als belangrijkste reserve-activa te gebruiken en trapte zijn strategie af met een investering ter waarde van ongeveer 6,5 miljoen dollar.

Het opbouwen van een Bitcoin-voorraad heeft als doel om zich te beschermen tegen de instabiele Japanse yen en de steeds verder oplopende schulden van de Japanse overheid. 

De afgelopen maanden kocht Metaplanet regelmatig tientallen Bitcoins op. Na de recente aankoop bezit de Japanse gigant nu 398,832 Bitcoins die voor een totaalbedrag van 4,75 miljard yen (26 miljoen Amerikaanse dollars) zijn aangekocht.

‘Aziatische Microstrategy’

Metaplanet lijkt een voorbeeld te nemen aan het Amerikaanse Microstrategy, het eerste beursgenoteerde bedrijf ter wereld dat Bitcoin in ging zetten om de reserves te beschermen tegen waardeverlies. 

MicroStrategy doopte Bitcoin in 2020 al om tot primaire schatkistactivum, en heeft inmiddels meer dan 1% van alle circulerende Bitcoins in bezit. Om precies te zijn heeft de Amerikaanse softwareleverancier 226.500 Bitcoins in handen, met een waarde van bijna $13 miljard.

Hiermee is het bedrijf met afstand de grootste beursgenoteerde Bitcoin-houder ter wereld. Metaplanet komt op een 27e plek, maar werkt stilletjes zijn weg omhoog.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’