sam-bankman-fried
Altcoin

Bahama’s vraagt SBF een ​​nieuwe crypto-coin te maken na instorting FTX

De ineenstorting van de cryptocurrency exchange FTX heeft naar verluidt geleid tot een groot internationaal juridisch geschil tussen de Verenigde Staten (VS) en de Bahama’s.

Bankman-Fried werkt aan activum ter waarde van ‘honderden miljoenen dollars’

De regering van de Bahama’s werkte naar verluidt samen met voormalig FTX-CEO Sam Bankman-Fried (SBF). Ze wilden zelfs een ​​nieuwe cryptocurrency uit geven die wordt gecontroleerd door lokale functionarissen.

Na de ineenstorting van FTX in november hebben regeringsfunctionarissen van de Bahama’s naar verluidt Bankman-Fried gevraagd om nieuwe digitale activa ter waarde van “honderden miljoenen dollars” te minten (creëren), zo vertellen de advocaten van FTX. De autoriteiten hebben naar verluidt ook gevraagd om de nieuwe tokens over te dragen aan ambtenaren van de Bahama’s.

Het rapport suggereert verder ook dat functionarissen van de Bahama’s Sam Bankman-Fried probeerden te helpen om weer toegang te krijgen tot de belangrijkste computersystemen van het inmiddels ten onder gegane FTX-handelsplatform. Volgens Amerikaanse advocaten waren functionarissen van de Bahama’s “verantwoordelijk voor het leiden van ongeoorloofde toegang” tot FTX-systemen om onder toezicht van een Amerikaanse rechtbank de controle over digitale activa over te nemen.

John J. Ray III, de nieuwe CEO en herstructureringsexpert van FTX, zou naar verluidt hebben toegekeken hoe iemand nieuwe coins maakte. Ondertussen waren hij en zijn team bezig controle te krijgen over de computersystemen van FTX, aldus het rapport.

De beweringen van de advocaten leiden tot een verdere escalatie van het conflict tussen de herstructureringsmanagers van FTX in de VS en functionarissen op de Bahama’s. Volgens Amerikaanse advocaten hebben vereffenaars in de Bahama’s een Amerikaanse rechter om toegang gevraagd tot FTX-gegevens die worden beheerd door hun Amerikaanse tegenhangers. Denk hierbij aan handelsgegevens, e-mailrecords en andere informatie. De advocaten schreven het volgende:

Het is een verzoek om live, dynamische toegang dat onmiddellijk zou worden verstrekt aan de regering van de Bahama’s en aan de Messrs.

Heeft Bankman-Fried banden met de Amerikaase regering?

Ter ondersteuning van hun beschuldigingen van vermeende samenwerking tussen de autoriteiten van de Bahama’s en SBF, vermeldden de Amerikaanse advocaten dat SBF geldopnames opende voor alle Bahamaanse klanten. Op 10 november, slechts één dag voordat FTX officieel zijn faillissement aanvroeg, zei het bedrijf dat het opnames van Bahamaanse fondsen begon te vergemakkelijken. Hierbij verwees het naar naleving van lokale regelgeving. Dit resulteerde op zijn beurt in miljoenen dollars aan cryptocurrency die de exchange verlieten.

Hoewel het nieuwe rapport meer beschuldigingen bevat van nauwe banden tussen FTX en overheidsfunctionarissen op de Bahama’s, suggereren andere rapporten ook dat SBF ook banden had met de Amerikaanse regering. Volgens sommige rapporten heeft SBF ongeveer $40 miljoen uitgegeven aan het ondersteunen van democraten tijdens de politieke cyclus van 2021-2022. Elon Musk, CEO van Tesla, speculeerde dat het bedrag dat SBF daadwerkelijk aan democratische kandidaten schonk meer dan $1 miljard bedroeg.

Het nieuws komt kort nadat SBF interesse had getoond in het vormen van een nieuw project om tot $50 miljard terug te betalen aan de schuldeisers van FTX. De oprichter van FTX werd vervolgens op 12 december op de Bahama’s gearresteerd.