bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Balaji: ‘Koersexplosie Bitcoin van 3.300 procent op komst’

Balaji Srinivasan voorspelde niet lang geleden dat Bitcoin binnen afzienbare tijd een koers van 1 miljoen dollar per stuk zou bereiken. In een nieuw interview met Ark Invest herhaalt de voormalige Chief Technology Officer van Coinbase die voorspelling nog maar eens. Volgens Srinivasan is het een kwestie van tijd voordat mensen massaal de banken ontvluchten en richting Bitcoin rennen.

Hoe lang moeten we hierop wachten?

In eerste instantie voorspelde Srinivasan dat het 90 dagen zou duren voordat Bitcoin de koers van 1 miljoen dollar zou bereiken. Die voorspelling deed de influencer in maart. In het interview met Ark Invest geeft hij eerlijk toe dat hij ook niet precies weet hoe lang het gaat duren voordat Bitcoin deze koers bereikt.

“De exacte tijdlijn van 90 dagen? Weet je, ik denk niet dat het onmogelijk is als je ziet hoe snel bankruns kunnen gebeuren. Timing blijft echter moeilijk, het voorbereiden is makkelijker”, aldus Srinivasan.

Volgens de investeerder veroorzaakte de Federal Reserve (Amerikaanse centrale bank) instabiliteit die veel mensen ertoe kan bewegen om de veiligheid van Bitcoin op te zoeken. “Bitcoin is de vrije markt. We hebben nu een echte verkiezing tussen de Amerikaanse dollar en Bitcoin, waarbij de mensen stemmen op twee systemen”, zo gaat Srinivasan verder.

De Bitcoin-parachute

In het interview geeft Srinivasan eerlijk toe dat de economie een complex beestje is en dat het lastig is om ieder klein detail te voorspellen. Wel gelooft de voormalig topman van Coinbase dat steeds meer mensen de “Bitcoin-parachute” zullen gebruiken om te ontsnappen aan het traditionele financiële systeem.

We leven in een wereld waarin de schulden steeds verder oplopen en centrale bankiers als spreekwoordelijke ratten in de val zitten. Aan de ene kant is er het gevecht tegen de inflatie en aan de andere kan een op schulden gebouwde economie.

Een economie die niet langer kan overleven bij hogere rentes en vanwege de tegenvallende economische groei alleen maar kan blijven bestaan bij steeds lagere rentes, met natuurlijk inflatie als gevolg. Om die reden bewijst de schaarste van Bitcoin zich al 14 jaar als de koning van de markt.

Bitcoin nieuws

Volgende week vrijdag cruciaal voor Bitcoin
Bitcoin koers naar $1 miljoen volgens analisten van Bernstein
Glassnode: Opwaartse trend Bitcoin koers nog altijd intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt