bitcoin
Bitcoin

Bear of Bull: Enquête toont aan dat 49% momenteel optimistisch is over crypto

Het gaat niet goed met Bitcoin, maar volgens een onderzoek van CoinGecko met 2.500 deelnemers, is ongeveer de helft van de mensen nog steeds bullish over de markt. Een kwart van de mensen is er nog niet zeker van welke kant de markt straks opgaat.

94% van de deelnemers bezit Bitcoin of crypto

Dat een groot deel van de deelnemers aan het onderzoek bullish is over Bitcoin en crypto mag geen verrassing zijn voor CoinGecko.

Ze melden namelijk ook dat 94% van de deelnemers aan de enquête zelf Bitcoin of crypto bezit. Het zou natuurlijk geen zijn als die mensen vervolgens allemaal bearish of onzeker zijn over de toekomst.

Meestal kopen investeerders immers een asset, omdat ze op de lange termijn bullish zijn. Maar goed, uit het onderzoek komt dus dat 49,3% van de respondenten zich goed voelt over de markt en bullish is.

Een kwart van de respondenten is bearish tot een beetje bearish, terwijl het laatste kwart op dit moment neutraal is over de markt.

Komen er vandaag antwoorden?

Het kan zomaar zijn dat we vandaag belangrijke antwoorden krijgen met betrekking tot de richting van de markt voor de komende periode.

Vandaag is het namelijk weer tijd voor een nieuwe consumentenprijsindex (CPI) in de Verenigde Staten. Als die opnieuw relatief laag uitvalt, zoals we de afgelopen keer zagen, dan is dat een teken dat de Amerikaanse economie afkoelt en we eindelijk richting het inflatieniveau zakken wat voldoende is voor een eerste renteverlaging van de Federal Reserve.

Bitcoin kan die renteverlaging van alle risico-assets op de markt (denk aan aandelen) misschien wel het meeste gebruiken. Terwijl aandelen all-time high na all-time high op de borden zetten, lukt het Bitcoin niet om zijn positieve momentum te herpakken.

Dat heeft mogelijk te maken met de specifieke verkoopdruk die Bitcoin nu voelt van de Duitse overheid, maar ook de Bitcoin van Mt. Gox die deze maand op de markt komen en natuurlijk de miners die na de halving financiële druk ervaren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
S&P 500 daalt – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
De Bitcoin wallet van Duitsland is bijna leeg
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen