Solana, SOL pb
Solana

Bekende crypto-investeerder voorspelt forse daling van Solana koers

Solana (SOL) bevindt zich, net als de rest van de markt, in een neerwaartse trend. Waar de prijs in maart nog een lokale piek van ongeveer $210 bereikte, staat SOL momenteel op $133. Volgens Andrew Kang, mede-oprichter van Mechanism Capital, kan deze daling zich voortzetten. Hij ziet zelfs de mogelijkheid dat de prijs van Solana verder zakt naar $80, wat een daling van meer dan 40% zou betekenen.

Kang’s pessimistische vooruitzicht is gebaseerd op verschillende factoren. Ten eerste is er een vertraging in de verwachte goedkeuring van de tweede ronde Amerikaanse Spot Bitcoin (BTC) exchange traded funds (ETF’s). Dit gebrek aan directe kapitaalinstroom in de markt kan het huidige opwaartse momentum doen keren.

Daarnaast wijst Kang op de beschikbare SOL-tokens van de failliete crypto exchange FTX. Maandelijks komen er nog steeds munten op de markt, wat het aanbod vergroot en de prijs verder onder druk zet.

Tot slot verwacht Kang een afname in de handelsactiviteit van memecoins op het Solana-netwerk. Eerder dit jaar was er nog een enorme rage rond verschillende Solana meme-projecten zoals Bonk (BONK) en Dogwifhat (WIF). Een afname in deze activiteiten kan leiden tot een verdere daling van de prijs.

Uitstroom Solana fondsen

Het pessimisme rond Solana is ook zichtbaar in de uitstroom van verschillende fondsen. Volgens het blockchain-analyseplatform CoinShares bedroeg het totale verlies van alle fondsen $600 miljoen, de grootste uitstroom sinds 22 maart dit jaar.

Bitcoin- en Solana-fondsen zagen respectievelijk een uitstroom van $621 miljoen en $0,2 miljoen. Een significant deel van deze uitstroom was afkomstig van de Amerikaanse Spot Bitcoin ETF’s, die dagelijks uitstromen registreerden, met uitzondering van een instroom van $100,8 miljoen op 12 juni.

Het negatieve beleggerssentiment werd versterkt door de vergadering van het Federal Open Market Committee (FOMC), waar de rente gehandhaafd bleef op 5,25%-5,50%. Dit leidde tot een terugtrekking uit risicovolle activa zoals cryptocurrencies.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Breaking: VanEck dient Solana ETF aanvraag in
Solana verliest $3 miljard aan marktkapitalisatie door crypto crash
‘Solana is de MacOS van de crypto-wereld’
Meer nieuws

Meest gelezen

Kiyosaki: Hou je vast, Bitcoin klaar voor de ‘Bananen-zone’
Goudkoers wijst op aanstaande Bitcoin correctie
Tot hoever kan de Bitcoin koers dalen?