Dogecoin, Shiba
Shiba Inu

Bekende investeerder blijft bullish over Shiba Inu ondanks koersdalingen

Shiba Inu (SHIB) heeft sinds maart, toen het een lokale piek bereikte van $0,000044, een flinke daling doorgemaakt. De meme coin verkeert al maanden in een neerwaartse trend, en leidt flinke verliezen. Op dit moment is SHIB met ongeveer 70% gedaald ten opzichte van deze piek, en vergeleken met de all-time high (ATH) in 2021 is de munt zelfs 85% in waarde gedaald.

Toch blijft de bekende investeerder Jake Gagain optimistisch en voorspelt hij een aanzienlijke rally voor de memecoin.

Optimisme dankzij ecosysteemontwikkeling

Een van de redenen voor Gagain’s positieve verwachting is de voortdurende uitbreiding van het Shiba Inu ecosysteem.

Wat ooit begon als een eenvoudige token, is inmiddels uitgegroeid tot een uitgebreide digitale infrastructuur. Dit omvat projecten zoals de play-to-earn game Shiba Eternity, een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO), en Shib: The Metaverse.

Daarnaast biedt het ecosysteem non-fungible tokens (NFT’s), heeft het een eigen layer-2 blockchain genaamd Shibarium, en beschikt het over een gedecentraliseerde exchange, ShibaSwap.

Burnmechanisme versterkt toekomstperspectief

Volgens Gagain speelt het burnmechanisme van het netwerk, ShibTorch, een cruciale rol in de toekomstige prijsontwikkeling van SHIB. Door een deel van de transactiekosten op Shibarium te verbranden, wordt het circulerende aanbod van de munt verminderd. Dit kan leiden tot deflatie, vooral als het platform intensief wordt gebruikt voor transacties. Minder tokens in omloop betekent immers meer schaarste, wat de prijs kan ondersteunen.

Shiba Inu prijsvoorspelling

Gagain ziet Shiba Inu’s marktkapitalisatie tegen het einde van de cyclus in 2024/2025 mogelijk stijgen naar $100 miljard. Dit zou een stijging van 1.200% betekenen ten opzichte van de huidige waardering en zou een nieuwe all-time high (ATH) kunnen bereiken van bijna $0,00017.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Shiba Inu nieuws

Shiba Inu: Wat september voor de koers kan betekenen
Shiba Inu komt deze week met een groot aantal belangrijke updates 
Shiba inu heeft grootse plannen, wil ‘DAO’ lanceren
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’