Ripple, xrp
Ripple

Beleggers investeren massaal in XRP en injecteren $1,6 miljard in een week

De crypto-community heeft de XRP dit jaar nauwlettend gevolgd tijdens de voortdurende juridische strijd tussen Ripple en de SEC.

XRP stijgt in waarde

Ondanks de onzekerheid rond de wettelijke status van XRP, heeft XRP dit jaar een positieve prijsprestatie laten zien. Dit is dan ook grotendeels toe te schrijven aan de opmerkelijke successen van Ripple in zijn juridische strijd tegende SEC.

In de afgelopen week steeg XRP met meer dan 8% en naderde het de grens van de $0,5. Als gevolg van de prijsstijging steeg de marktkapitalisatie van de munt met $1,6 miljard. De marktkapitalisatie steeg van $22,2 miljard op 12 mei tot $23,8 miljard op 19 mei.

Momenteel wisselt XRP van eigenaar voor $0,46 en is daarmee met 2,83% gestegen in de afgelopen 24 uur. Op jaarbasis won de op vijf na grootste cryptocurrency, op basis van marktkapitalisatie, meer dan 35%.

Nieuwe overwinning Ripple

De grootste reden achter deze prijstijgingen voor XRP in de afgelopen week kwam doordat Ripple opnieuw een belangrijke overwinning behaalde tegen de SEC in hun langdurige geschil.

XRP steeg op 17 mei met meer dan 4% nadat de Amerikaanse districtsrechter Analisa Torres de motie van de SEC tegenhield om de Hinman-documenten te verzegelen. De Hinman-documenten bevatten de interne communicatie van de SEC, met onder andere een toespraak van voormalig divisiedirecteur William Hinman in 2018. Hierin zei hij dat Bitcoin ( BTC) en Ethereum (ETH) geen securities waren. De kopie van het vonnis werd op Twitter gedeeld door voormalig advocaat James K. Filan.

Bovendien is er inmiddels en mogelijke datum voor de uitspraak van Ripple en SEC bekend geworden. In een afzonderlijke tweet zei Filan dat beide partijen na de verzegelingsuitspraak 21 dagen de tijd krijgen om openbare, geredigeerde versies van de documenten van het kort geding in te dienen. Deze documenten moeten in overeenstemming zijn met de verzegelingsuitspraak. Dit betekent dat de documenten waarschijnlijk op 6 juni zullen worden onthuld

Ripple nieuws

Crypto whales kopen miljoenen aan Ripple (XRP), rally op komst?
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC
Waarom vandaag belangrijk is voor de Ripple vs. SEC rechtszaak
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?