Bitcoin red
Bitcoin

Benjamin Cowen voorspelt Bitcoin koers van 19.200 dollar

Benjamin Cowen, een gigantisch populaire analist op YouTube, verwacht op korte termijn een stijging van de Bitcoin koers richting de 28.000 dollar; om vervolgens de neerwaartse trend te hervatten. Uiteindelijk voorspelt de analist zelfs een Bitcoin koers van minder dan 20.000 dollar. Ondanks de stijging van de afgelopen zeven dagen heeft Cowen dus even weinig vertrouwen in Bitcoin.

Wachten op een doorbraak

Volgens Benjamin Cowen is het voor de Bitcoin koers belangrijk om een uitbraak te forceren. De lijnen waar hij zich nu op focust zijn het 20-weekse voortschrijdende gemiddelde die op 27.888 dollar ligt en het 21-weekse exponentiële voortschrijdende gemiddelde die op 27.227 dollar ligt.

Als het de bulls lukt om Bitcoin daar op duurzame wijze voorbij te krijgen, dan is Benjamin Cowen bereid om zijn bearish analyse overboord te gooien.

Tot dat moment verwacht hij dus dat we richting lagere koersen zullen afdalen met Bitcoin. “Als we hier nog twee weken doorbrengen en het de bulls niet lukt om door te breken, dan is het heel waarschijnlijk dat we langzaam blijven zakken”, aldus Benjamin Cowen.

Dat langzame zakken moet dus uiteindelijk tot een koers van 19.285 dollar leiden.

Niet slecht voor Bitcoin

Grappig genoeg zou een Bitcoin koers van 19.285 dollar niet eens slecht zijn voor de digitale munt, zo stelt Benjamin Cowen. Dat zou volgens hem een meer duurzame bullmarkt kunnen veroorzaken, die ons naar nieuwe all-time highs kan brengen.

Maar op de korte termijn is hij dus nog niet bullish over Bitcoin. Ergens is dat ook niet vreemd, omdat de macro-economische omstandigheden momenteel niet in het voordeel zijn van Bitcoin.

De inflatie is nog altijd hoog en dat betekent dat centrale banken de rentes ook hoog houden; om die inflatie te bestrijden.

Als gevolg daarvan presteren risico-assets over het algemeen niet fantastisch en dreigt er een recessie. Mocht de recessie uitbreken, dan kan dat echt problemen opleveren voor de Bitcoin koers. Zeker op de korte termijn.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers krijgt klap: Cruciale 48 uur in aantocht die alles kan veranderen
Cryptominingbedrijven investeren massaal voor Bitcoin-halvering in 2024
Cruciale economische week voor Bitcoin, kan de koers herstellen?
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%