Bitcoin

Beroemdste schaker aller tijden steunt Bitcoin

De beroemdste schaker ter wereld, Garry Kasparov, ondersteunt Bitcoin als middel om schendingen van de mensenrechten te bestrijden.

Garry Kasparov, de Russische schaakmeester die het opnam tegen de ‘Deep Blue’-supercomputer van IBM, zegt dat Bitcoin, crypto- en blockchain-technologieën de oplossing zijn voor de vraag naar privacy op financiële markten.


Stijgende populariteit Bitcoin is onvermijdelijk

In een interview met Forbes zei Kasparov dat hij veel voordelen zag in cryptocurrencies. Volgens hem geven ze individuen meer controle over hun geld, dat meestal wordt gereguleerd ‘door de staat, bedrijven of externe partijen’.

“Het goede aan Bitcoin is dat je precies het maximale aantal weet dat op de markt kan komen – het magische getal van 21 miljoen”, zei de schaakmeester, verwijzend naar het maximale aantal Bitcoin-tokens dat ooit zal worden gedolven. ‘Maar als je naar de andere kant kijkt, bijvoorbeeld de Fed, weet je nooit hoeveel biljoenen dollars er morgen op de markt zullen komen die je spaargeld zullen schaden.’

Kasparov is de voorzitter van de Human Rights Foundation, een stichting die technologie en digitale innovaties gebruikt om diegenen te beschermen wier vrijheden worden bedreigd. Volgens hem zijn blockchain-technologie en cryptocurrencies zoals Bitcoin ‘natuurlijke keuzes’ voor bescherming tegen inbreuken op privacy en mensenrechten.

“Ik denk dat de gestage stijging van de populariteit van Bitcoin en andere cryptocurrencies en blockchain-technologie als concept onvermijdelijk is, omdat het een reactie is op de machtsverschuiving van individuen naar staten of andere instellingen die zonder onze toestemming op onze privacy kunnen reageren.”


Koop de goedkoopste Bitcoins

 

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins