SEC
Ripple

Besloten SEC vergadering gaat toch niet over de Ripple rechtszaak

Eerder schreven we al over de afgeblazen vergadering van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Volgens geruchten ging deze vergadering over een schikking met Ripple (XRP).

Dit gerucht leed tot de nodige tumult in crypto land. Het zou namelijk kunnen betekenen dat het einde van de oeverloze Ripple rechtszaak in zicht is. Of toch niet?

Advocaten weerleggen geruchten

Bill Morgan, een bekende advocaat in de Ripple gemeenschap, zegt echter dat de betreffende SEC vergadering helemaal niet gerelateerd is aan de Ripple rechtszaak. Zijn verklaring heeft de hoop op een snelle schikking de kop ingedrukt. Ook voormalig SEC-advocaat Marc Fagel bevestigt deze uitspraken van Morgan. Hij beweert dat beide partijen momenteel geen schikking nastreven. 

De rechtszaak bevindt zich momenteel in de laatste fase. De SEC heeft een boete van $102,6 miljoen geeist. Dit is veel minder is dan de oorspronkelijke eis van bijna $2 miljard. Ripple daarentegen heeft een boeteplafond van $10 miljoen voorgesteld, wat door de SEC als te laag wordt beschouwd. Dit gat van $90 miljoen is waarschijnlijk de reden dat een schikking momenteel niet reëel is.

De juridische strijd tussen Ripple en de SEC loopt als sinds december 2020. De rechtszaak betreft de bewering van de SEC dat XRP een effect is. Ripple is het uiteraard niet met deze claim eens. Ondanks gedeeltelijke overwinningen voor Ripple in 2023 blijven belangrijke kwesties onopgelost. 

Er is hoop!

De SEC heeft een besloten vergadering, die oorspronkelijk gepland stond voor 18 juli, nu verplaatst naar 25 juli. Als we de advocaten moeten geloven heeft deze vergadering dus niks met Ripple te maken. Waar het wel over gaat is onduidelijk. Dit vergader hoofdstuk lijken met dit laatste nieuws dus te kunnen afsluiten.

Maar er is overigens nieuwe hoop voor Ripple voorstanders. Eerder deze week gaf Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, in een interview met Bloomberg aan dat het einde van de rechtszaak met de SEC nu heel dichtbij is. Lees daar alles over in dit artikel.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Ripple-medeoprichter steunt campagne Kamala Harris
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Deskundige voorspelt: Zo kan de XRP koers de magische grens van $100 bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?