Elon Musk
Tech

Betaalmuur tegen spam op Twitter: Gouden zet van Elon Musk?

Tech-miljardair Elon Musk wil nieuwe gebruikers laten betalen om te tweeten. Zo hoopt hij het spamprobleem op zijn microblogplatform X aan te pakken. Niet iedereen gelooft echter dat dit de vloedgolf van spam-bots die crypto-scams promoten zal stuiten.

Betaalmuur voor Twitter

Op 15 april reageerde Musk op een bericht van het X Daily News account over het testen van een nieuw beleid tegen spam. Hij zei: “Helaas is een kleine vergoeding voor nieuwe gebruikers om berichten te plaatsen de enige manier om de aanhoudende spam-aanval tegen te gaan.” Tools zoals CAPTCHA worden volgens Musk “gemakkelijk” omzeild door moderne AI en “trollenfabrieken.”

Musk vecht al tegen spam-bots sinds hij Twitter overnam in een deal van 44 miljard dollar in oktober 2022. Hij stelt dat de nepaccounts “ook de beschikbare namenruimte opeten, waardoor veel goede gebruikersnamen bezet zijn.”

Een soortgelijk beleid werd in oktober al op proefbasis ingevoerd in Nieuw-Zeeland en de Filipijnen. Bij de “Geen-Spam-Bot” abonnementsmethode moesten nieuwe gebruikers in die twee landen $1 betalen om toegang te krijgen tot extra functies.

“Dit zal spam-bots niet volledig stoppen, maar het zal wel 1000 keer moeilijker maken om het platform te manipuleren,” zei Musk toen.

Geverifieerde accounts op X

Veel mensen denken echter dat de nieuwe kosten de spam-bots niet zullen tegenhouden. Blockchain-detective ZachXBT was een van degenen die het niet eens was met de methode. Hij zei: “Er zijn elke week honderden geverifieerde oplichtersaccounts waar oplichters duizenden dollars voor betalen.” Hij voegde een screenshot toe van een dubieuze geverifieerde Wormhole X-account die valse links naar een airdrop promootte.

“Er is een hele zwarte markt voor dit soort accounts,” vervolgde hij. “Bovendien zal dit de groei van nieuwe gebruikers doden.”

Roxo, lid van het Meta Mint team, zei: “Het probleem heeft niets te maken met het aanmaken van nieuwe accounts, maar met het feit dat X-medewerkers waardeloos zijn in het verwijderen van nepaccounts.” Hij voegde toe dat de meeste spam-bots en oplichtersaccounts al jaren geleden zijn aangemaakt.

In eind maart zei Musk dat accounts met 2.500 geverifieerde abonnees als volgers geen ‘Premium’-functies meer hoeven te betalen. De mogelijkheid om verificatiestatus op het platform te kopen, kan echter wel de deur hebben geopend voor oplichters.

Eerder deze maand kondigde X aan dat het een ‘significant, proactief initiatief’ startte om accounts te verwijderen die onze regels tegen platformmanipulatie en spam overtreden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Blockchain nieuws

Cryptocurrency-industrie potentieel op koers om 1 miljard gebruikers te bereiken tegen 2025
Google Cloud lanceert Web3-portaal voor blockchain-ontwikkelaars
Kennedy Jr wil complete financiële huishouding Amerika op de blockchain plaatsen
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’