Bitcoin investor
Bitcoin

Beursgenoteerd bedrijf koopt opnieuw voor miljoenen aan Bitcoin

Het beursgenoteerde zorgbedrijf Semler Scientific heeft zich de afgelopen maanden langzaam maar zeker genesteld in de Bitcoin (BTC) wereld. Het aan de NASDAQ-beurs genoteerde bedrijf zette in mei voor het eerst bitcoins op de balans, en kondigde destijds tevens aan dat niet bij deze ene investering zou blijven. 

Het bedrijf heeft daad bij zijn woord gevoegd en is vandaag al voor de derde keer naar buiten getreden met een nieuwe miljoeneninvestering in ‘s werelds grootste crypto.

Semler Scientific nadert mijlpaal van 1.000 bitcoins

Semler Scientific betrad eind mei voor het eerst het Bitcoin nieuws door een totaal van 581 bitcoins aan te schaffen voor een bedrag van $40 miljoen dollar. Bovendien deelde het Amerikaanse bedrijf dat het een deel van haar winsten en reserves zal blijven investeren in het decentrale activum, om zo de waarde van hun reserves te behouden. Vanwege zijn schaarste en veerkrachtige digitale architectuur beschouwt het bedrijf bitcoin als een aantrekkelijke investering.

Slechts een week later kwam de medische fabrikant al met een nieuwe BTC-aankoop ter waarde van $17 miljoen. 

Nu heeft Semler Scientific middels een persbericht naar buiten gebracht dat het wederom zijn bitcoin-voorraad heeft uitgebreid. Dit keer heeft het bedrijf 101 bitcoins aangekocht voor een totaalbedrag van $6 miljoen dollar.

BTC-strategie wordt opgevoerd

In iets meer dan twee maanden tijd heeft het bedrijf nu dus $63 miljoen toegewezen aan Bitcoin. Hiermee heeft het een voorraad van 929 bitcoins op weten te bouwen. Tegen de huidige Bitcoin koers komt dit overeen met een waarde van iets meer dan $51 miljoen. Vooralsnog staat het bedrijf dus diep in de min, maar met de langetermijnsbenadering die het aanneemt, lijkt het zich hier weinig zorgen over te maken.

Volgens BitcoinTreasuries staat Semler Scientific met een bezit van 929 bitcoins op de negentiende plaats onder beursgenoteerde bedrijven die bitcoins bezitten

In juni kondigde het bedrijf al aan dat het van plan is om $150 miljoen aan schuldbewijzen op te halen, waarvan een deel van de opbrengst in bitcoin wordt gestopt. In het persbericht van gisteren werd dit nog maar eens herhaald:

“Wij blijven er sterk van overtuigd dat Bitcoin een overtuigende investering is en zijn van plan om extra bitcoins aan te schaffen met onze operationele kasstromen, evenals met de opbrengsten uit de verkoop van effecten onder onze $150,0 miljoen shelf-registratieverklaring, zodra deze van kracht is.’’

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Crypto knaller: Deze 3 munten stijgen tot 500% na Binance-notering