bitcoin koers
Bitcoin

Beursgenoteerde bedrijven verdrievoudigen hun Bitcoin-bezit in één jaar tij

De Bitcoin holdings van beursgenoteerde bedrijven zijn met bijna 200% gestegen in één jaar tijd. Daarmee stegen de Bitcoin-vermogens van deze partijen van een totale waarde van 7,2 miljard dollar naar het ongelooflijke bedrag van 20 miljard dollar.

42 beursgenoteerde bedrijven met Bitcoin

In 2020 werd MicroStrategy het eerste beursgenoteerde bedrijf in de Verenigde Staten met Bitcoin op de balans. Inmiddels zijn we met een groep van 42 bedrijven, die een totaal van 335.249 Bitcoin bezitten.

Die Bitcoin zijn tegen de huidige koersen ongeveer 20 miljard dollar waard. Volgens fondsbeheerder Nickel Digital Asset Management is de waarde van alle Bitcoin in handen van beursgenoteerde bedrijven daarmee met 177,7% toegenomen.

In de lijst vinden we aan de top natuurlijk MicroStrategy terug, maar komen we ook nog altijd Tesla tegen en natuurlijk het Block van Jack Dorsey.

MicroStrategy bezit inmiddels 226.500 Bitcoin, waarmee ze meer dan 1% bezitten van alle 21 miljoen Bitcoin die ooit in omloop komen. Daar kun je mee thuiskomen, als je natuurlijk gelooft dat Bitcoin een grote toekomst tegemoetgaat.

Sterk geloof in Bitcoin onder institutionele beleggers

Opvallend is dat er onder institutionele beleggers een groot geloof is in de toekomst van Bitcoin. Dat bleek uit een onderzoek onder 200 institutionele investeerders en fondsbeheerders in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Singapore, Zwitserland, Brazilië en de Verenigde Arabische Emiraten.

De resultaten lieten zien dat 75% van de organisaties die reeds investeerde in Bitcoin, geloofde dat beursgenoteerde bedrijven de digitale munt zouden moeten bezitten. Terwijl 26% aangeeft een sterke voorkeur te hebben voor Bitcoin als reserve-asset.

Nickel Digital onderstreept ook dat de deelnemers aan het onderzoek, die samen ongeveer 1,7 biljoen dollar aan assets beheren, een sterkere groei verwachten in het aantal beursgenoteerde bedrijven dat Bitcoin op de balans bewaart.

Van de deelnemers verwacht 58% dat 10% of meer van de beursgenoteerde bedrijven binnen 5 jaar Bitcoin op de balans bewaart, terwijl 8% denkt dat het zelfs om 25% zal gaan.

Nickel Digital CEO en oprichter Anatoly Crachilov gelooft dat deze resultaten laten zien hoe institutionele investeeerders momenteel naar de lange-termijn waarde van Bitcoin kijken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten