Bitcoin daalt
Bitcoin

Big Short investeerder: Bitcoin hoort bij top 3 belangrijkste thema’s van dit tijdperk

In een nieuw interview met Bloomberg Televison zegt Steve Eisman van Neuberger Berman dat kunstmatige intelligentie, infrastructuur en Bitcoin tot de drie belangrijkste thema’s van dit moment behoren. Ondanks die erkenning is Eisman geen fan van Bitcoin en crypto.

Bescherming tegen inflatie, maar toch niet?

De claim van Bitcoin is natuurlijk dat het fungeert als een hedge (bescherming) tegen inflatie, maar de correlatie met risico-assets als de Nasdaq 100 (Amerikaanse techbeurs) laat in feite iets anders zien.

“Vraag mensen eens waarom ze crypto bezitten. Waarom kopen ze het? Ze zeggen allemaal hetzelfde. Ze zeggen dat het een bescherming is tegen de aftakeling van fiatgeld […]. Het is als digitaal goud, dat is de these.

Okay laten we ze op hun woord geloven. Als dat de these is, dan zou op dagen waarop iedereen zich zorgen maakt over inflatie, zich zorgen maakt over de begrotingstekorten van de Amerikaanse overheid, de Nasdaq 300 punten gedaald is en de rentes stijgen, crypto moeten stijgen.

Op dagen waarop iedereen zich fantastisch voelt, NVIDIA stijgt, de Nasdaq stijgt, de rentes dalen en niemand zich zorgen maakt om inflatie, zou crypto juist moeten dalen. Handelt het op die manier? Nee, zo handelt het niet. Het handelt exact op de tegenovergestelde manier. De correlatie met de Nasdaq is 75 procent.

Voor mij is het gewoon een nieuwe manier voor mensen om te speculeren op speculatie”, aldus het lange verhaal van Steve Eisman.

Kloppen de argumenten van Steve Eisman?

Op een bepaalde manier heeft Steve Eisman natuurlijk een punt, maar hij kijkt hier wel op een vreemde manier naar de inflatie.

De inflatie die wij op de borden zien heeft namelijk al plaatsgevonden. Als we in de krant lezen dat er sprake is van 10 procent inflatie, dan heeft deze al plaatsgevonden.

Je kunt dat duidelijk terugzien in de onderstaande grafiek. Iedere keer dat de hoeveelheid liquiditeit/kapitaal in het financiële systeem een piek bereikte (of in ieder geval de groei daarvan), de Bitcoin koers ook een all-time high maakte.

Wekelijkse groei van de wereldwijde liquiditeit – Bron: CrossBorderCapital

Met andere woorden: zodra de inflatie (geldcreatie) plaatsvond, schoot de Bitcoin koers omhoog. Op het moment dat de inflatiecijfers binnenkomen is het al gebeurd. Dan is je kaas duurder, dan zijn je eieren duurder en dan is ook Bitcoin duurder.

In die zin beschermt Bitcoin dus wel degelijk tegen inflatie als je er op deze manier naar kijkt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?