Binance, BNB
Exchange

Binance lanceert onbekende altcoin op platform

Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld op basis van handelsvolume, heeft besloten om ondersteuning te bieden voor een nieuwe DeFi-altcoin. Het gaat om Radiant Capital (RDNT), de nieuwste toevoeging in de zogenaamde “Innovation Zone” van het beursplatform.

Wat kunnen we verwachten van RDNT?

Radiant Capital (RDNT) is de nieuwste toevoeging aan de “Innovation Zone” van Binance. De befaamde crypto-exchange heeft deze under-the-radar DeFi altcoin toegevoegd aan haar handelsplatform, waardoor het nu mogelijk is om te handelen in deze asset.

Naar eigen zeggen staat RDNT op het punt om de DeFi-markt te veroveren met de zogenaamde omnichain geldmarkt, waarmee gebruikers elke asset op ieder groot netwerk kunnen plaatsen en verschillende ondersteunde crypto op netwerken kunnen lenen.

Volgens DeFi Llama, de bekende crypto tracker, staat Radiant V2 momenteel op de 61e plaats van alle DeFi protocollen met een totale waarde vergrendeld (TVL) van maar liefst 163.5 miljoen dollar. De TVL van het project is de afgelopen zeven dagen met meer dan 43.9% gestegen, wat een zeer indrukwekkende prestatie is. 

Als we kijken naar de betekenis van TVL, dan vertegenwoordigt dit het totale kapitaal dat binnen de smart contracts van de blockchain wordt vastgehouden. Dit wordt berekend door het bedrag van het onderpand dat in het netwerk is vergrendeld te vermenigvuldigen met de huidige waarde van de activa. Een mooie mijlpaal voor Radiant V2. Op moment van schrijven is de waarde van RDNT 0,376 dollar.

Wanneer doen altcoins het beter dan Bitcoin?

Altcoins hebben vaak betere prestaties onder verschillende marktomstandigheden en factoren dan Bitcoin. Hier zijn een paar scenario’s waarin altcoins beter kunnen presteren dan Bitcoin en de bredere cryptomarkt:

Nieuwe innovaties en technologieën: Altcoins die nieuwe technologieën of innovatieve functies bieden, kunnen investeerdersinteresse opwekken en een stijging in waarde zien. Bijvoorbeeld altcoins zoals Ethereum en Cardano bieden smart contractmogelijkheden, die niet beschikbaar zijn op het Bitcoin-netwerk.

Adoptie en gebruiksmogelijkheden: Altcoins die echte gebruiksmogelijkheden hebben of wijdverbreid worden gebruikt in specifieke industrieën, kunnen een significante groei in waarde zien. Bijvoorbeeld altcoins zoals Chainlink en Filecoin hebben adoptie gezien in respectievelijk de gedecentraliseerde financiële (DeFi) en data-opslagsectoren.

Het is belangrijk op te merken dat altcoins over het algemeen als riskanter worden beschouwd dan Bitcoin vanwege hun kleinere marktkapitalisatie en lagere liquiditeit. Daarom word er voor investeeders aangeraden grondig onderzoek en analyse uit te voeren voordat ze investeren in altcoins.

Altcoin nieuws

Crypto-analist waarschuwt voor grote crash van altcoins zoals Chainlink
Topanalist: ‘Deze Solana-memecoin ziet er bullish uit’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins