Bitcoin Nieuws, Exchange Nieuws

Binance ontvangt in 30 dagen tijd $1.5 miljard aan Bitcoin

Binance krijgt op dit moment duidelijk het vertrouwen van de gemiddelde crypto-investeerder. In de afgelopen 30 dagen stroomde er namelijk voor meer dan 1,5 miljard dollar aan Bitcoin richting het beursplatform van CEO Changpeng Zhao. Dit terwijl concurrerende platformen moesten in sommige gevallen juist een uitstroom moeten opschrijven.

Binance bezit bijna 600.000 Bitcoin

Uit on-chain gegevens van het marktinformatieplatform Coinglass blijkt dat Binance op dit moment 588.129 Bitcoin in bezit heeft, waarvan er deze maand 51.386 Bitcoin zijn binnengekomen. De afgelopen zeven dagen kwamen er nog eens 22.590 Bitcoin bij en zelfs wel 5.000 in de afgelopen 24 uur. Crypto-beurzen zoals Kraken en Gate zagen ook een toename in de hoeveelheid BTC die ze aanhouden, met respectievelijk 952 en 935 BTC in hun kassen.

Andere opvallende exchanges zoals Gemini, OKX en Coinbase Pro zagen ook aanzienlijke Bitcoin-bewegingen in de afgelopen maand. Desondanks registreerden zij een maandelijkse uitstroom van respectievelijk 22.416, 3.520 en 1.207 Bitcoin.

In totaal is er deze maand volgens Coinglass 13.888 BTC naar cryptobeurzen gestroomd. Momenteel wordt Bitcoin verhandeld tegen een prijs van $29.400 en is er een bescheiden toename in waarde opgetekend in de afgelopen 24 uur.

Minen van Bitcoin-blokken wordt steeds moeilijker

Glassnode, een crypto-analysebedrijf, heeft ook opgemerkt dat het minen van Bitcoin-blokken steeds uitdagender wordt, aangezien het aantal hashes dat nodig is om een blok te minen een nieuw hoogtepunt heeft bereikt.

Volgens Glassnode is het geschatte aantal hashes dat nodig is om een blok te minen sinds de laatste moeilijkheidsgraad-aanpassing van Bitcoin gestegen naar een recordhoogte van 209 zettahashes (10^21). Met de toename van hashkracht op het netwerk, wordt het delven van blokken steeds moeilijker.

Bitcoin mining dificulty

Als het aantal nodige hashes om een blok te vinden toeneemt, moeten miners meer rekenkracht inzetten om dezelfde kans te hebben om een blok te vinden en de bijbehorende beloning te krijgen.

Dit kan leiden tot hogere kosten voor miners, waaronder hogere energiekosten en investeringen in geavanceerde apparatuur. Bovendien kan het minder winstgevend worden om te minen, waardoor sommige miners hun activiteiten zullen staken. Maar door de toename in moeilijkheid wordt de hoeveelheid rekenkracht die nodig is om het Bitcoin-netwerk te bedienen vergroot, wat bijdraagt aan de veiligheid en stabiliteit van het netwerk.

Bitcoin nieuws

Transactiekosten Bitcoin en Ethereum vallen omlaag
Bitcoin kan dit jaar met 150 procent stijgen
Is dit een goed moment om Bitcoin te kopen?
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple advocaat trekt zich terug uit rechtszaak: Wat betekent dit?
Kan Shiba Inu ooit 1 cent waard worden? Analyse door Google’s AI
Waarom Bitcoin, Ethereum en Litecoin vandaag forse dalingen ervaren