XRP koers, ripple
Binance, Ripple

Binance schrapt XRP-hefboomtokens te midden van SEC-rechtszaken

Binance, de grootste crypto-beurs ter wereld, heeft onlangs een belangrijke beslissing aangekondigd: het zal zijn XRPUP- en XRPDOWN-hefboomtokens vanaf 25 juli verwijderen.

Deze actie vindt plaats tegen de achtergrond van lopende juridische problemen, waarbij zowel Binance als Ripple Labs geconfronteerd worden met aanklachten van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC beweert dat beide entiteiten vermeende niet-geregistreerde effecten hebben verkocht.

Wat betekent dit voor Binance-gebruikers?

Volgens Binance’s officiële aankondiging zullen beide hefboomtokens, die beleggers de kans bieden om een long- of shortpositie op $XRP in te nemen, op de vermelde datum worden verwijderd. Gebruikers worden aangeraden om hun tokens vóór deze datum in te wisselen.

Binance heeft aangegeven dat als gebruikers hun hefboomtokens nog steeds bezitten na de verwijdering, deze zullen worden omgezet in Tether’s USDT-stablecoin, gebaseerd op de intrinsieke waarde die ze hadden op het moment van verwijdering.

De werking van leveraged tokens

Het is belangrijk op te merken dat hefboomtokens handelaren de kans bieden om hun blootstelling aan specifieke cryptocurrencies, zoals XRP, te vergroten. Ze gebruiken een geavanceerd algoritme om de hefboomwerking van het token in real-time aan te passen, in lijn met de prijsschommelingen van de onderliggende cryptocurrency. Dit betekent dat naarmate XRP in waarde stijgt, de hefboomwerking van het bijbehorende token volgt, en omgekeerd.

Bijvoorbeeld, een 3x long leveraged token gekoppeld aan XRP streeft ernaar om de dagelijkse procentuele prijsschommeling van XRP drievoudig te weerspiegelen. Dus als XRP met 1% stijgt, zou het token idealiter met 3% moeten stijgen. Dit mechanisme werkt echter ook in de omgekeerde richting: als XRP met 1% daalt, zou het token met 3% moeten dalen.

Ripple whales blijven XRP tokens kopen

De beslissing om de tokens te verwijderen komt op een moment dat Binance en Ripple beide te maken hebben met rechtszaken van de SEC. De SEC beweert dat beiden op verschillende manieren de effectenwetgeving hebben overtreden.

Interessant is dat ondanks deze juridische uitdagingen, grote houders van XRP, in de cryptocurrency-wereld bekend als ‘whales’, sinds februari naar verluidt tot 1,1 miljard XRP hebben gekocht, ter waarde van ongeveer $570 miljoen.

Zoals eerder gemeld door Newsbit, verzamelden XRP-whales meer dan 360 miljoen tokens nadat de prijs van de token binnen een week met ongeveer 12% was gedaald. Deze dip leidde tot een toename van het accumuleren door whales met tussen de 10 miljoen en 100 miljoen XRP-tokens.

Het is interessant om te zien dat er een patroon is in hoeveel mensen XRP elke dag gebruiken. Dit patroon kan erop wijzen dat de prijs van XRP, de token van de XRP Ledger, flink zou kunnen stijgen. Dit patroon heeft in het verleden al een paar keer voor flinke prijsstijgingen gezorgd.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Nieuwe Juridische strijd voor Ripple Labs en CEO Brad Garlinghouse
XRP koers klaar voor een grote koersstijging
Krijgt Ripple een boete van $100 miljoen? Advocaat geeft opheldering
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen