Exchange

Binance’s cryptocurrency-debetkaart debuteert in Europa

De Binance Card, de langverwachte cryptocurrency debetkaart van Binance wordt nu officieel gelanceerd in landen binnen de Europes Unie.


Aanvragen opengesteld

Vanaf augustus kunnen gebruikers uit de EU hun Binance Card aanvragen. Het Verenigd Koninkrijk zal naar verluidt snel volgen. Gebruikers die ook een kaart willen aanvragen, maar zich in een regio bevinden waar dit nog niet mogelijk is, kunnen ‘hun interesse’ registreren bij Binance, waardoor zij een notificatie ontvangen bij de lancering van de kaart in hun regio.

De Binance Card wordt aangedreven door Swipe. Swipe zal de betalingen gaan verwerken en is momenteel al actief in 31 landen binnen Europa, waaronder in landen als Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.


4 cryptocurrencies

Bij de lancering van de kaart worden aanvankelijk 4 cryptocurrencies ondersteund, namelijk de Bitcoin (BTC), Binance’s BNB-token, Swipe’s SXP-token en Binance haar stablecoin: Binance USD (BUSD). Dit aantal kan in de toekomst echter worden uitgebreid.

Naar verluidt accepteren al meer dan 60 miljoen verkopers in 200 regio’s en gebieden de nieuwe Binance Card. Hierdoor kunnen gebruikers in één keer hun cryptocurrencies omzetten naar fiat-valuta en hiermee betalen. In feite werkt deze nieuwe kaart als een traditionele bankpas. Gebruikers hoeven echter niet eerst zelf hun crypto te converteren naar fiat om een betaling te verrichten, dit wordt automatisch gedaan.


Opladen en volgorde kiezen

Ook het opladen van de kaart is een eenvoudig proces. Vanuit de Binance wallet kunnen gebruikers hun kaart opladen. Vervolgens kunnen zij hun voorkeur opgeven voor hun betalingen. Zo zouden gebruikers ervoor kunnen kiezen om eerst hun BTC-tegoeden te spenderen en vervolgens naar BNB te gaan, of andersom. Dit geldt uiteraard voor alle ondersteunde crypto’s.

Mocht een betaling bijvoorbeeld €100 bedragen, en de gebruiker heeft €75 aan BTC-tegoeden en bijvoorbeeld €50 aan BUSD-vergoedingen, dan zou diegene ervoor kunnen kiezen om eerst al hun BTC-tegoeden te spenderen, en het overgebleven bedrag met BUSD aan te vullen.

Met de Binance Card hopen beide bedrijven een tastbaar product te leveren voor de cryptocurrency markt. Door de Binance Card kunnen gebruikers op een eenvoudige manier kennis maken met cryptocurrencies, en kunnen zij deze ook daadwerkelijk in hun dagelijkse leven inzetten. Dit zou een bijdrage moeten leveren aan het toegankelijker maken van crypto’s aan de grote massa.

Eerder deze maand nam Binance Swipe nog over. Destijds werd al gesproken over een manier om de adoptie van cryptocurrencies te vergroten. Dit lijkt zich nu door middel van een debetkaart te gebeuren.