Bitboy
Ripple

Bitboy: ‘Ripple rechtszaak is in scène gezet’

Bitboy Crypto, een bekende maar controversiële cryptocommentator, heeft zijn visie gedeeld op de recente juridische overwinning van Ripple (XRP) tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

In een interview met Thinking Crypto suggereerde Bitboy Crypto, ook wel bekend als Ben Armstrong, dat de hele zaak vanaf het begin in scène zou zijn gezet.

Controversiële claim van Bitboy

De rechtszaak tegen Ripple, die jarenlang voortsleepte, eindigde afgelopen woensdag met een schikking van $125 miljoen. Hoewel de zaak formeel werd afgesloten, wordt Ripple door velen gezien als de morele winnaar. Ben Armstrong, beter bekend als Bitboy Crypto, beweert nu dat hij altijd al geloofde dat de Ripple-zaak nooit een echte juridische strijd was. Volgens hem was de uitkomst zorgvuldig georkestreerd om XRP de eerste volledig gereguleerde cryptocurrency te maken, waardoor het naadloos zou kunnen integreren in het Amerikaanse banksysteem.

“Er was geen enkele kans dat dit niet in het voordeel van Ripple zou uitpakken. Het moest gereguleerd worden. Alles moest er normaal en legitiem uitzien. De machthebbers zorgen er altijd voor dat alles volgens plan verloopt,” aldus Armstrong.

Verder legt Armstrong uit dat, hoewel Bitcoin wordt beschouwd als een grondstof, de situatie voor XRP anders lag. De juridische strijd met de SEC zou volgens hem bedoeld zijn om XRP een stempel van legitimiteit te geven, zodat het geaccepteerd zou worden door banken en andere financiële instellingen. De rechtszaak zou hebben gediend om aan te tonen dat XRP grondig was onderzocht en getest. Waar Armstrong deze theorie precies op baseert, is echter onduidelijk, dus het is verstandig om zijn woorden met een korreltje zout te nemen.

De toekomst van XRP

Nu de rechtszaak is afgerond, ziet Armstrong de toekomst van XRP positief tegemoet. Met het verdwijnen van deze “donkere wolk” boven Ripple, heeft XRP volgens hem nu een duidelijker groeipad. Hij wijst er ook op dat het opmerkelijk is dat XRP, ondanks de juridische strijd, de afgelopen jaren toch in de top 10 van cryptocurrencies is gebleven.

Armstrong is echter niet zonder controverse. In het verleden heeft hij zich schuldig gemaakt aan het promoten van dubieuze crypto-projecten en het verspreiden van mogelijk misleidende informatie. Daarnaast heeft zijn reputatie schade opgelopen door verschillende juridische conflicten. Desondanks heeft Armstrong een grote aanhang in de cryptogemeenschap.

Ontvang een Welkomstcadeau van €50 bij OKX

Ben je klaar om de cryptowereld te verkennen en wellicht XRP of een andere cryptocurrency te kopen? Dit is je kans! Speciaal voor onze lezers hebben Newsbit en OKX een exclusieve aanbieding.

Registreer je vandaag nog via de onderstaande knop bij OKX en ontvang een gratis welkomstcadeau ter waarde van maar liefst €50.

Let op: voorwaarden zijn van toepassing op deze actie.

Ripple nieuws

Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13