Bitcoin

Bitcoin afwijzing op $11k verplaatst focus terug naar CME gap op $9.6k

De Bitcoin prijs vertoonde afgelopen week nog een lichte stijging toen de prijs steeg van $10.000 naar $11.200. De weerstand op dit niveau bleek echter te groot en sindsdien is de BTC prijs teruggevallen tot $10.400.


Afwijzing op $11.2k laat Bitcoin prijs dalen

Onze analist gaf in zijn Bitcoin prijsanalyse aan dat de $11.000 – $11.200 zone een belangrijk weerstandsgebied is. Het belang van dit niveau is hoog aangezien de vorige consolidatieperiode deze zone als een belangrijke ondersteuningszone gebruikte.

Afwijzing op $11.2k – Bron: Tradingview

Als de markt zijn opwaartse momentum wil voortzetten, moet deze zone als ondersteuning worden teruggewonnen. Alleen dan is een hertest van het $12.000 niveau mogelijk.

Echter, sinds die afwijzing heeft de prijs van Bitcoin een nieuwe, lower-high bereikt, wat betekent dat op korte termijn een verder neerwaarts momentum waarschijnlijk zal zijn.


Alles daalt behalve de dollar

Niet alleen de Bitcoin koers is gedaald. Ook de grondstoffen en aandelenmarkten storten in. Eigenlijk alle activa daalt behalve de US Dollar Currency Index.

Over de hele wereld neemt de angst voor nieuwe lockdowns vanwege het coronavirus toe als gevolg van stijgende infectiecijfers. In tijden van onzekerheid zoeken beleggers naar “veilige” plaatsen, waardoor de Amerikaanse dollar in trek is om geld te parkeren.

Tijdens de crisis van 2000 en 2008, en zelfs tijdens de recente marktcrash in maart, werd de Amerikaanse dollar gezien als de sterkste troef.

In de dollar index grafiek zien we dat de DXY is gestegen naar 93,8 punten. Het lijkt waarschijnlijk dat de dollar index zelfs verder zal stijgen richting de 95 punten. Als DXY kracht blijft tonen, zullen grondstoffen, aandelen en crypto-activa hun koers zien blijven dalen. Het omgekeerde moet worden verwacht als DXY zwakte vertoont.

US Dollar Currency Index stijgt – Bron: Tradingview

Waar gaat de Bitcoin prijs heen?

De Bitcoin koers heeft dus een sterke afwijzing gezien op het weerstandsgebied van $11.000 – $11.200. De vraag is nu natuurlijk wat er volgt na zo’n sterke crash. Op dit moment dient het gebied van $10.200 – $10.350 als een ondersteuningszone. Als de koers vanuit hier de weg omhoog weet te vinden zal het aankomen bij de cruciale weerstandszone van $10.700. Als deze doorbroken wordt is dat zeer bullish.

Echter, als deze zone niet doorbroken wordt, of de prijs het ondersteuningsgebied van $10.200 verliest, verschuift de aandacht van investeerders terug naar het niet-geteste niveau rond $9.500 – $9.700. Dit niveau is nog steeds erg significant aangezien het dichtbij de open CME-gap ligt.

 

Bitcoin nieuws

SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Bitcoin-transactieomzet overtreft Ethereum in aanloop naar Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving