Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Belangrijke evenement in de VS laten de Bitcoin en aandelen dalen

Een aantal belangrijke evenementen en factoren in de Verenigde Staten zijn waarschijnlijk de oorzaak van de recente neergang van de Bitcoin koers. Ook de koersdaling van de aandelenmarkt en de FinCEN affaire werken niet mee.


Wild cards houden de aandelen onzeker

Angst, onzekerheid en twijfel: deze drie emoties zorgen voor de meeste koersdalingen. Toen de COVID pandemie voor het eerst toesloeg, zorgde paniek voor een enorme crash op alle markten, de Bitcoin en aandelenmarkt inbegrepen. We zagen op ‘zwarte donderdag’ zelfs de grootste koersdaling in de geschiedenis.

Echter, vlak na deze crash herstelde de financiële markten snel. De aandelenmarkt bereikte zelfs nieuwe hoogtepunten. Het ging dus heel lang goed, maar nu lijken de marken plotseling het risico te lopen op een nieuwe koerscrash. Vooral de aandelenmarkten in Amerika doen het slecht, wat waarschijnlijk het teken is dat factoren uit de VS een belangrijke oorzaak zijn voor de koersval.

“De ondermaatse prestatie van Amerikaanse activa van deze maand bevestigt de angst die al enige tijd bestaat.” Dit legden strategen van JPMorgan Chase & Co. uit.

Bitcoin is een gedecentraliseerde, niet-soevereine activa. De prijs is echter gedurende het grootste deel van 2020 nauw gecorreleerd met Amerikaanse aandelen. De correlatie piekte tijdens de ineenstorting op Black Thursday en is sindsdien bijna hoog gebleven.

Correlatietabel Bitcoin en belangrijke Amerikaanse aandelenmarkten – Bron: TradingView

Een volgende ineenstorting van de aandelen als gevolg van belangrijke factoren in Amerika zouden dus ook ernstige schade kunnen toebrengen aan de cryptomarkt.


Wat zijn deze factoren precies?

De belangrijkste factor is de aanstaande verkiezing in Amerika. Deze gaat tussen twee van de meest polariserende kandidaten die de Amerikaanse politieke arena ooit hebben betreden.

Alleen al de verkiezing zou een nieuwe Bitcoin bull-run kunnen voorkomen, maar het kan nog erger. Een overwinning van Biden zal naar verwachting flinke schade toebrengen aan de toch al kwetsbare aandelenmarkt.

Daarnaast heeft het overlijden van een cruciaal lid van de Supreme Court Justice heeft geresulteerd in een verschuiving van de aandacht. De aandacht is weg van de stimulus maatregelen, welke de aandelenmarkt al tijden hoog houden. Een negatief momentum bij technische aandelen kunnen op deze manier opnieuw de Bitcoin koers naar beneden halen.

Buiten de politiek vecht Amerika nog steeds een zware strijd tegen het Coronavirus. Ook lijdt het land onder een verdeling in sociale kwesties die wijdverbreid protest en burgerlijke onrust veroorzaken. Er zijn dus veel factoren in de Verenigde Staten die zorgen voor een negatief sentiment. Op deze manier zal de Amerikaanse aandelenmarkt het ook voor Bitcoin de komende dagen erg lastig maken.

 

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten