Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin bereikt wederom $14K – precies 12 jaar nadat whitepaper werd uitgebracht

De Bitcoin prijs bereikt vandaag een prijs van boven de $14.000. Dit gebeurt precies op de dag dat Satoshi Nakamoto in 2008 de Bitcoin-whitepaper uitbracht. Sindsdien heeft ’s werelds grootste cryptocurrency een opmerkelijke en exponentiële groei gekend.

12 jaar na de release van de whitepaper, bevindt Bitcoin zich opnieuw in een goede periode. Een groeiende vraag van institutionele beleggers leidt de BTC-rally. Grote financiële instellingen ondersteunen crypto-activa en de markt is steeds meer liquide geworden.


Het 12-jarige jubileum

Het 12-jarig jubileum van de Bitcoin-whitepaper is extra speciaal voor de Bitcoin omdat het de derde post-halverings-cyclus markeert.

Elke vier jaar ondergaat Bitcoin een halvering van block rewards, waardoor de snelheid waarmee nieuwe BTC worden gemined, wordt gehalveerd. Dit gebeurt omdat er maximaal 21 miljoen BTC op de blockchain kan bestaan. Naarmate BTC zijn vaste aanbod nadert, wordt de productiesnelheid vertraagd.

Een halvering heeft historisch gezien een positieve invloed gehad op de prijs van de Bitcoin. Het vermindert het tempo dat een nieuw BTC-aanbod op de markt wordt geïntroduceerd. Dit betekent dat de munt steeds wat schaarser wordt.

De 4e, 8e en 12e verjaardag van Bitcoin zijn om deze reden opmerkelijker dan andere jubilea. Deze vallen namelijk samen met een post-halveringscyclus, aangezien de laatste halvering plaatsvond in mei 2020.


BTC-prijs afgewezen op $14.100

De prijs van de Bitcoin presteerde vandaag uitermate goed en bereikte zelfs een hoogtepunt van $14.100. Wel zagen we dat de prijs afgewezen werd op dit niveau en de koers wat terugviel. De meeste verkoopdruk kwam van Binance.

Voorafgaand aan de afwijzing duwden massale ‘buy walls‘ op Huobi en Binance de prijs aanvankelijk omhoog. Er was een buy wall van 1.371 BTC op Binance rond de $13.680. Ook was er een grote buy wall rond de $13.800 op Huobi.

Een Bitcoin-handelaar zei dat dit de “grootste buy wall op Huobi was die hij in lange tijd heeft gezien. Echter, toen Bitcoin de $14.000 grens overtrof begonnen handelaren op Binance in korte tijd grote hoeveelheden BTC te verkopen. 


Wat gaat er nu gebeuren?

Wanneer de Bitcoin prijs snel stijgt en hard wordt afgewezen, beschrijven handelaren het patroon als een “darth maul candle”. Na zo’n grote piek in volatiliteit heeft Bitcoin de neiging zich te stabiliseren en te consolideren. 

Gezien het feit dat $14.000 een cruciaal weerstandsniveau is, zou BTC waarschijnlijk consolideren onder $14.000 en voortdurend proberen uit te breken.

Een optimistisch marktsentiment aangevuld met sterke fundamenten en verschillende positieve technische factoren is passend op de 12e verjaardag van Bitcoin.

 

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten