Bitcoin

Bitcoin bereikt op verkiezingsdag opnieuw $14.000

Bitcoin heeft opnieuw de $14.000 overschreden. De munt steeg in twee uur tijd met meer dan 2% en doorbrak kortstondig het grote weerstandsniveau.


Bitcoin opnieuw boven de $14.000

Vandaag is het verkiezingsdag in de Verenigde Staten en steeds meer crypto analisten voorspellen dat Bitcoin de grote winnaar zou kunnen zijn in een omstreden verkiezingsrace.

Bitcoin is pas voor twee Amerikaanse presidentsverkiezingen oud, maar de prijs is bij elke verkiezing aanzienlijk gestegen. In november 2012 was 1 BTC ongeveer $12 waard, terwijl de prijs in 2016 meer dan $700 bedroeg. Nu BTC meer dan $13.500 waard is, noteert de munt een stijging van 1.900% in vier jaar tijd en 140.000% in acht jaar tijd.

Dit is de tweede keer in één week tijd dat de Bitcoin koers boven de $14.000 grens piekt. Daarbij komt dat de daily candle voor het eerst sinds januari 2018 boven de $14.000 was gesloten.


Volatiliteit van de Bitcoin wordt bepaald door verkiezingen

Niet-politieke factoren, waaronder toenemende institutionele interesse en de beslissing van PayPal om cryptodiensten aan te bieden, kunnen de prijsstijging verklaren. Ook de betrokkenheid op sociale media is deze maand ook toegenomen.

Volgens het wekelijkse rapport van het analyseplatform The Tie steeg het aantal tweets waarin Bitcoin werd genoemd in oktober met 15% tot 835.000.

Toch is de kans groot dat de volatiliteit van vandaag bepaald wordt door de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Op het moment van schrijven ziet het er goed uit voor Donald Trump. Ondanks de peilingen die we gisteren en eergisteren zagen krijgt hij enorm veel stemmen. Beide kandidaten gaan nu nek-aan-nek.

Bitcoin nieuws

Cryptobeurzen betalen Mt. Gox Bitcoins uit, verkoopgolf op komst?
Waarom is de Bitcoin koers gedaald tot onder de $65.000?
Nvidia koers schiet 6,80% omlaag: ook Bitcoin in de problemen
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen