Bitcoin, BTC
Bitcoin

Bitcoin bijt zich vast rond de koers van 23.500 dollar

Bitcoin is er dit jaar al een paar keer in geslaagd om boven de koers van 25.000 dollar uit te komen, maar heeft nu weer wat zand in de motor. Dat lijkt alles te maken te hebben met de negatieve inflatiecijfers vanuit de Verenigde Staten, die laten zien dat de inflatie een stuk plakkeriger is dan vooraf werd gehoopt. Het gevolg daarvan is dat de Amerikaanse centrale bank waarschijnlijk harder moet optreden dan werd verwacht.

Bitcoin blijft vlak

Als de koersen even vlak blijven, dan is dat vaak een teken van onzekerheid. Niemand weet op die momenten waar de markt de komende dagen naartoe gaat. Op die momenten is er sprake van een spreekwoordelijke stilte voor de storm. De volatiliteit neemt wat af, iedereen sukkelt wat in slaap en dan plotseling hebben we weer een agressieve uitbraak naar boven of naar beneden.

Als gevolg van de sterke economische data vanuit de Verenigde Staten, verwacht de markt nu meer en mogelijk grotere renteverhogingen van de Federal Reserve. Waar men niet lang geleden nog voor bijna 100 procent inzette op een renteverhoging van 0,25 procent in maart, is er nu een 24 procent kans op een renteverhoging van 0,50 procent.

rente voorspelling amerika

De huidige rente is de marge van 4,50 tot 4,75 procent. Een verhoging van 0,25 procent zou ons dus op 4,75 tot 5,00 procent brengen. De markt geeft die verhoging momenteel een kans van 76 procent. Verder is er dus 24 procent kans op een verhoging van 0,50 procent naar 5,00 tot 5,25 procent.

Matige vooruitzichten

Ook als de Amerikaanse economie er met deze hogere rentes in slaagt om een recessie te vermijden, dan ziet het er niet goed uit voor risico-assets als Bitcoin. De hogere rente van rond de 5,00 procent betekent namelijk dat investeerders straks een risicoloos rendement van dat percentage kunnen pakken op Amerikaanse staatsobligaties.

Dat maakt deze instrumenten, zeker in tijden van onzekerheid zoals die van vandaag, een stuk interessanter ten opzichte van bijvoorbeeld Bitcoin. Als we richting een recessie gaan, dan is de kans helemaal groot dat er weer een vlucht naar de Amerikaanse dollar ontstaat, daar moeten mensen immers de rekeningen mee betalen.

Bitcoin nieuws

Presidentskandidaat Kennedy Jr. is groot crypto voorstander
Bitcoin koers nadert $68k voorafgaand aan Trump-toespraak op Bitcoin-conferentie
Altcoins staan voor verdere daling ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli