Bitcoin blijft steken op $11.000 – Volume BTC opties stijgt

Slechts een week geleden bereikte de Bitcoin prijs een hoogtepunt van $9.568 in een omgeving met een laag volume. Het was een vrij saaie bedoeling en handelaren wachtten geduldig af.

Deze week is echter een compleet ander verhaal. De Bitcoin koers is tot boven de $11.000 gestegen en handelaren zijn enthousiast. Sommigen denken zelfs dat er een nieuwe bull run aan zit te komen. Dit zorgt ervoor dat het handelsvolume flink is gestegen. Op Coinbase werd er maandag maar liefst voor $446 miljoen verhandeld.

BTC handeslvolume stijgt – Bron: Skew

“De markt heeft duidelijk een bullish houding aangenomen”, zegt Vishal Shah, en optiehandelaar en oprichter van derivatenbeurs Alpha5. “De volatiliteit is hoger en we kijken nu naar de eerdere weerstand van $10.550 als onze nieuwe ondersteuningsregio.”


Stap naar de $11k is slechts een begin

Sommige analisten vertellen dat de stap naar de $11.000 nog maar het begin is van een nieuwe, grotere prijsstijging. “We vinden de beweging naar $11.000 niet significant en verwachten veel hogere waarderingen”, zegt George Clayton, managing partner van Cryptanalysis Capital. 

Clayton merkte op dat de Europese Unie een stimuleringsmaatregel van 570 miljard euro heeft aangenomen. Hij voegde toe dat er een Amerikaans pakket in de maak is dat 1 biljoen dollar aan nieuwe uitgaven zou kunnen opleveren als een akkoord tussen president Trump en het Congres wordt bereikt. “Deze acties komen neer op een fiatvalutaverlaging. De beweging in crypto is nog maar net begonnen,” voegde hij eraan toe. 


Volume van BTC opties stijgt

De markt voor crypto-derivaten komt ook weer in beweging, voegde Shah eraan toe. “Het meest interessante voor mij is dat de CME-volumes de afgelopen twee dagen erg sterk zijn geweest.” Het volume van CME-opties is inderdaad aanzienlijk gestegen na een eerder onbewogen juli; open rente is nu ruim $250 miljoen.

cmeoptions
Open rente op CME de afgelopen maand.

Andrew Tu, een manager bij het bedrijf Efficient Frontier, waarschuwt dat de prestaties van aandelen een grotere rol spelen op de cryptocurrency-markten dan velen zouden denken, vooral als aandelen kelderen. “Een correctie op traditionele markten als gevolg van verslechterende fundamentals kan ook terugval in de cryptowereld veroorzaken”, merkte Tu op. 

 

 

Join ons Telegram-kanaal gratis en discussieer mee!

 

knop_join-telegram-kanaal