Bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Bitcoin boekt grootste koersstijging in 2 maanden tijd, wat nu?

Bitcoin is het jaar 2023 goed begonnen en lijkt zich langzaam te herstellen van alle ellende van het afgelopen jaar. Gisteren scoorde Bitcoin met een stijging van 5 procent zelfs de grootste dagelijkse stijging in twee maanden tijd. Heel even werd het niveau van 19.000 dollar aangetikt, maar inmiddels is de koers teruggevallen naar ongeveer 18.800 dollar.

Bitcoin koers 13 jan 2023
BTC koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Positieve inflatiecijfers?

Gisteren maakte de Amerikaanse versie van het Centraal Bureau voor de Statistiek de nieuwe inflatiecijfers bekend en aan de reactie van de markt te zien waren die positief. Het klopt dat de inflatie al een stuk lager is dan tijdens de piek van juni 2022. Destijds bereikte de consumentenprijsindex (CPI) een score van 9,1 procent. Inmiddels is die teruggevallen naar 6,5 procent.

Daarmee is dit getal echter nog steeds ver verwijderd van de doelstelling van 2 procent. Dat is waar de Federal Reserve de inflatie uiteindelijk naartoe wil brengen. Om dat voor elkaar te krijgen moet er nog veel gebeuren.

Ook de officials van de Federal Reserve geven aan dat de rente waarschijnlijk nog een beetje omhoog moet en vervolgens gedurende het hele jaar 2023 op dat niveau blijft. Voor dit jaar verwachten ze geen renteverlagingen, wat niet per se een goed vooruitzicht is voor investeringen als Bitcoin en aandelen.

Volgende rentevergadering

De volgende rentevergadering staat voor 1 februari op het programma. Dan komt de Federal Reserve samen en is de verwachting dat de rente met 0,25 procent stijgt. Met die verhoging zou de rente op 4,50 tot 4,75 procent komen. Daarmee zijn we al heel dichtbij de rente van 5,00 procent waar veel hooggeplaatste medewerkers van de Federal Reserve de rente zien eindigen.

In die zin komen we in de buurt van het einde van de cyclus en zitten we mogelijk op of rond de bodem. Aan de andere kant kan een recessie roet in het eten gooien en de koersen verder omlaag drukken. Wat dat betreft is het een spannende periode die op het eerste gezicht weinig ruimte laat voor stijgende koersen en zeker geen ruimte voor een bullmarkt. Vanuit dat perspectief is de stijging van Bitcoin bijzonder te noemen.

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten