Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin boven de $29k – enige weg is verder omhoog

Ook de laatste dag van 2020 heeft Bitcoin weer een nieuw hoogtepunt weten te bereiken. De prijsstijging lijkt maar niet te stoppen, dus het is ook niet gek dat handelaren zich de volgende vraag stellen: Zal BTC de psychologische $30.000 ook nog doorbreken dit jaar?


Bitcoin doorbreekt $29.000

Vandaag, slechts één dag verwijderd van het einde van 2020, doorbrak Bitcoin de $29.000 grens. BTC bereikte zelfs een hoogtepunt van $29.320. Deze prijsstijging heeft ervoor gezorgd dat BTC ook deze week een duizelingwekkende winst van bijna 25 procent heeft geboekt.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Een geweldig jaar voor Bitcoin investeerders

De prijsstijging die we dit jaar hebben gezien laat de bull run van 2017 eruit zien als slechts een klein voorproefje. Als we kijken naar het sentiment waarin de cryptomarkt zich bevindt, lijkt het erop dat de koersstijging nog lang niet is afgelopen. Dit komt mede doordat de fundamentele factoren nog altijd zeer gezond zijn.

Een belangrijke factor is de Bitcoin halving. Deze heeft ervoor gezorgd dat er minder nieuwe tokens op de markt komen, wat een opwaartse prijsdruk veroorzaakt. Daarbij komt het feit dat steeds meer institutionele beleggers zijn begonnen met het kopen van Bitcoins. Ze kopen zelfs zoveel BTC tokens dat ze nog maar 22% van het totale aanbod over hebben voor retail beleggers. Dit laat zien hoeveel krapte er op dit moment is op de Bitcoin markt. Als er zo veel vraag is en maar weinig aanbod, is de enige weg een stijgende prijs.

Bitcoin is 531% gestegen sinds de Covid-crash van maart. Ondanks de lockdowns en de gezelligheid die we hebben gemist dit jaar is 2020 een geweldig jaar gebleken voor BTC investeerders.

Bitcoin nieuws

Willy Woo: Bitcoin is biljoenen dollars waard
ETF-expert weinig optimistisch over nieuwe Bitcoin ETF’s in Hongkong
Koersdalingen Bitcoin maken optie-handelaren niet bang
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie