Bitcoin

Bitcoin (BTC) is klaar voor een Enorme Uitbraak

De Bitcoin prijsstijging van vandaag was positief, maar op geen enkele manier een macro-uitbraak te noemen. De digitale valuta blijft namelijk vastzitten in een bereik van $9.000 en $10.500 die de koers de afgelopen drie maanden heeft tegengehouden.

Volgens Tuur Demeester, de CIO van Adamant Capital, nadert er echter een enorme uitbraak. In reactie op de analist Peter Brandt, vertelde Demeester:

“Ik weet niet of het feest voorbij is … Ik kan het mis hebben, maar ik denk dat Bitcoin langzaam aan het voorbereiden is voor een zeer grote stap en dat er enkele alts zullen volgen.”


Een belangrijke trendlijn

De uitbraak kan spoedig plaatsvinden vertelt een analist. Dit omdat BTC boven een belangrijke dalende trendlijn uit is gekomen. Volgens de hoofdanalist van Blockfyre is de trendlijn waar we over spreken een neerwaartse trend van drie jaar gevormd op het hoogste punt ooit in de buurt van $ 20.000:

“#Bitcoin had zojuist de eerste dagelijkse afsluiting ooit BOVEN de 3 jaar durende trend van ATH’s toen CME Futures werd gelanceerd.”

Bitcoin sluit boven dalende trendlijn – Bron: Twitter

Tot waar kan de Bitcoin prijs stijgen?

De vraag die de bovenstaande grafiek oproept is: Welke waarde kan de Bitcoin koers bereiken waneer de ‘grote move’ is gebeurd?

Volgens Demeester zou Bitcoin een prijs van $50.000 kunnen bereiken. In een interview eerder dit jaar met Messari zei de investeerder dat Bitcoin $50.000 – $100.000 zou kunnen bereiken. Dit als gevolg van de kwantitatieve versoepeling en institutionele adoptie:

“Het is een fase van landroof”, zei Demeester over de aanhoudende institutionele instroom. “Je weet dat Bitcoin groot zal worden en het is niet gecorreleerd met traditionele financiële systemen. Instellingen staken hun beweringen in en zien later wat er bovenop Bitcoin zal worden gebouwd.”

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Bitcoin-transactiekosten kelderen na halvering
Perfecte grafiek’ voorspelt Bitcoin-adoptie door 4 miljard mensen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85