Bitcoin Hacker Man
Bitcoin

Bitcoin Core-ontwikkelaarshack benadrukt de risico’s van zelfbewaring

Eén van de oorspronkelijke kernontwikkelaars van Bitcoin beweert dat zijn volledige wallet leeg is gestolen door een hacker. Toch heeft dit nieuws voor enige zorgen gezorgd bij de crypto-community, die nu niet weet hoe “normale mensen” hun eigen Bitcoin veilig kunnen bewaren.

Beveiligen van eigen Bitcoin

Het gaat om de BTC-ontwikkelaar ‘Luke Dashjr’. Volgens hem hebben enkele hackers op de één of andere manier toegang gekregen tot zijn redelijk goede privacy-(PGP)sleutel, die afkomstig is van een coderingsprogramma dat cryptografische authenticatie maakt.

Dashjr staat over het algemeen bekend als een veiligheidsbewust iemand, waardoor de zorgen geuit zijn door meerdere crypto-community-leden. Sommigen geloven dat dit het voor ‘normale mensen’ moeilijk maakt om hun Bitcoin te adopteren of te beveiligen. Er werd dan ook veel over getweet op Twitter.

Iedereen kan fouten maken

Veel mensen denken nu dan ook dat als het Dashjr kan overkomen, het in feite iedereen zomaar kan overkomen. Een andere Twitter-gebruiker bracht de massale acceptatie in het gesprek. Zij zijn van mening dat als een top Bitcoin-ontwikkelaar zijn wallet niet veilig kan houden, massale acceptatie slechts een droom is.

Ondertussen blijft de Bitcoin-analist genaamd ‘Namcios’ relatief rustig en zegt hij dat deze gevoelens geen eerlijke beoordeling van de algehele situatie zijn. Alhoewel Dashjr uiteraard een hoog niveau van Bitcoin-kennis heeft, houdt dit niet in dat hij geen fouten kan maken. Ook hij is en blijft een mens. Namcios Tweette het volgende:

De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), heeft ook op de Twitter-thread van Dashjr gereageerd. Hij heeft op zijn beurt gevraagd of zijn crypto-exchange iets kan doen om hulp te bieden. Zhao beloofde hierop ook dat hun beveiligingsteam de activa zou bewaken en de BTC zou bevriezen deze op hun crypto-exchange gestort worden.

Eerder was CZ voor om een klein deel van de crypto-portefeuille zelf te bewaren, maar niet om dit volledig te doen. Dit omdat vaak kleine fouten erg kostbaar kunnen worden bij zelfbewaring. Toch blijft dit volgens CZ een fundamenteel mensenrecht, maar drong er wel op aan om het goed te doen. Het is nog niet bekend of Dashjr zijn BTC, of een deel hiervan, ooit terug zal zien. Verwacht wordt dat de kans hierop erg klein is.

Bitcoin nieuws

Bitcoin herwint dominantie terwijl interesse in Runes sterk afneemt
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers
Bitcoin ETF’s zien instromen kelderen, maar positieve reeks blijft intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers