Bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin koers duikt voor het eerst in 10 maanden onder belangrijke trendlijn

Zit Bitcoin nu echt in een neerwaartse trend? De Bitcoin koers is voor het eerst in 10 maanden onder het 200-daagse bewegende gemiddelde gedoken. Is de bullmarkt daarmee echt voorbij?

Bitcoin gigantisch in de problemen

Voor veel handelaren is het 200-daagse bewegende gemiddelde een extreem belangrijke lijn. Niet voor niets zien we dat de Bitcoin koers vaak reageert rond de koers waar deze lijn ligt.

Ook nu zien we dat gebeuren. Voor de bulls is het echter zaak dat Bitcoin heel snel weer boven deze lijn komt.

Al zagen we tijdens de bullmarkt van 2021 hetzelfde gebeuren. Destijds viel de Bitcoin koers ook behoorlijk ver onder het 200-daagse bewegende gemiddelde door.

Dat kwam toen natuurlijk door de beslissing van Tesla om Bitcoin niet meer te accepteren als betaalmiddel en het algehele verbod op Bitcoin en mining dat China plotseling invoerde.

Vergelijkbaar met 2020?

In het halvingjaar van 2020 zagen we overigens iets vergelijkbaars gebeuren.

Destijds dook de Bitcoin koers ook onder het 200-daagse bewegende gemiddelde. Dat had echter te maken met de uitbraak van de COVID-19 pandemie.

Daardoor kwam Bitcoin in maart 2020 zwaar in de problemen en viel de koers terug naar ongeveer 4.000 dollar.

Nu lijkt er geen directe reden aan te wijzen, behalve dat de macro-economische omstandigheden niet optimaal zijn, we natuurlijk de dreiging van de Mt. Gox Bitcoin voelen en zijn Duitsland en Amerika hun Bitcoin aan het verkopen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
S&P 500 daalt – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
De Bitcoin wallet van Duitsland is bijna leeg
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen