Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin en andere crypto’s herstellen van enorme crash

Na de enorme koersval van gisteren tonen Bitcoin en andere crypto’s vandaag een mooi herstel. De Bitcoin prijs ligt weer boven de $50.000 en de ETH koers laat een stijging zien van meer dan 10%. Dat de koersen weer stijgen is een opluchting voor velen. De cryptomarkt verloor namelijk in 2 dagen tijd meer dan $300 miljard.


De crypto markt herstelt

De wereldwijde marktkapitalisatie van de cryptomarkt daalde gisteren even naar een dieptepunt van $1,32 biljoen, dit terwijl het twee dagen geleden nog rond de $1,66 biljoen lag en 4 dagen geleden lag het zelfs rond de $1,76 biljoen. Dat betekent dat er voor meer dan $400 miljard verdampte in slechts enkele dagen tijd.

Marktkapitalisatie crypto markt – Bron: Tradingview

Toch lijken vandaag betere tijden aangebroken. Op het moment van schrijven is de marktkapitalisatie weer gestegen tot $1,51 biljoen en staan bijna alle crypto’s vandaag weer in het groen. Bitcoin heeft zijn koers in de afgelopen 24 uur met bijna 7% zien stijgen, geholpen door de aankondiging dat betalingsbedrijf Square nog eens $170 miljoen aan BTC-tokens had gekocht.


Tech aandelen hebben het zwaar op de aandelenmarkt

Opvallend is dat, volgens een rapport van investeringsfirma Wedbush, het lot van Tesla nu verweven is met dat van de Bitcoin. De aandelenkoers van Tesla daalde gisteren met meer dan 5%, waardoor het bedrijf een wekelijks verlies van meer dan 20% noteerde. Precies zo’n zelfde daling zagen we bij de Bitcoin.

Tesla koersverloop – Bron: Tradingview

Niet alleen Tesla had het zwaar. Eigenlijk alle tech-aandelen kleurden de afgelopen week rood. Zo verloor de Nasdaq in enkele dagen tijd meer dan 5 procent van zijn waarde. Toch zien we ook deze koersen weer wat herstellen. Dat komt vooral door de opmerkingen van de voorzitter van de Federal Reserve genaamd Powell. Hij vertelde namelijk dat de rente waarschijnlijk laag blijft en dat de stijgende obliegatierendementen een teken zijn van optimisme.

Bitcoin nieuws

Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe
‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop ‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop
De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin? De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten