Bitcoin analyse
Bitcoin

‘Bitcoin en crypto in bullish-vacuum tot begin mei’

Als je het aan Jake Simmons van Bitcoinist vraagt zitten Bitcoin en crypto voor de korte termijn in een zogenaamd “bullish vacuum” vanwege de macro-economische omstandigheden. Afgelopen week kwamen de consumentenprijsindex (CPI) en de producer price inflation (PPI) significant lager binnen dan verwacht en dat zorgde wederom voor een bullish momentum voor de markt.

Aftellen naar 3 mei

Tot en met 3 mei is de macro-economische kalender volgens Simmons niet gevuld met spannende datapunten, waardoor de kans volgens hem groot is dat de markt zijn bullish momentum kan vasthouden. Daarna moet de Federal Reserve besluiten wat het met de Amerikaanse rente doet.

Vooralsnog is de verwachting dat de Federal Reserve wederom een renteverhoging van 0,25 procent voor ons in petto heeft. Dat zou de Amerikaanse rente optillen van de huidige 4,75 – 5,00 procent naar 5,00 – 5,25 procent.

Tot dat moment verwacht Simmons dus weinig verandering en dat zou volgens hem betekenen dat het bullish momentum voor Bitcoin de komende twee weken kan doorzetten. Wat dat precies voor de koers zal doen is nog niet duidelijk, maar het is dus mogelijk dat we nog twee weken van stijgingen kunnen krijgen.

Cruciaal voor Bitcoin en crypto

Het is overigens niet zo dat er helemaal geen interessante zaken op het programma staan voor de cryptomarkt. Op 18 april gaan alle ogen namelijk richting het Amerikaanse Washington D.C. als de voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC) zich moet verantwoordelijk voor de manier waarop zij de crypto-industrie de laatste maanden behandelen.

Het lijkt erop dat voorzitter Gary Gensler een lastige sessie te wachten staat, want French Hill (Republikein) en Warren Davidson (Republikein), die allebei aanwezig zijn, staan bekend als grote voorstanders van crypto. Davidson is een groot criticus van Gensler die recent op Twitter nog riep om het ontslag van de voorzitter van de SEC.

De afgelopen maanden trad de SEC hard op tegen de cryptosector in de Verenigde Staten. Onder andere door het staking-programma van Kraken te sluiten en Paxos te verbieden om nog nieuwe Binance USD (BUSD) stablecoins op de markt te brengen. Het is dus niet zo dat er helemaal geen interessante zaken op de planning staan de komende twee weken.

Bitcoin nieuws

Waarom is de Bitcoin koers gedaald tot onder de $65.000?
Nvidia koers schiet 6,80% omlaag: ook Bitcoin in de problemen
Bitcoin koers daalt, maar Amerikaanse beurs valt harder
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen