Crypto crash
Bitcoin

Bitcoin en cryptomarkt crashen plotseling door marktonrust rondom Tether-onderzoek

Bitcoin (BTC) maakte de afgelopen weken een aanzienlijke stijging door, maar werd deze avond getroffen door een snelle daling van 2,3% binnen slechts 10 minuten. Ook andere cryptoprojecten gingen in het rood, zoals Ethereum (ETH), dat in dezelfde periode met 2,4% daalde.

Hoewel de koers van veel cryptocurrencies zich lijkt te herstellen, blijft de vraag wat deze plotselinge daling veroorzaakte. De vermoedelijke boosdoener? Een rapport van de Wall Street Journal over een Amerikaans onderzoek naar Tether (USDT).

Onderzoek naar Tether mogelijk oorzaak van marktvolatiliteit

Volgens de Wall Street Journal onderzoekt de Amerikaanse federale overheid of Tether mogelijk de anti-witwasregels en internationale sancties heeft overtreden. Dit nieuws heeft een grote impact op de cryptomarkt, aangezien USDT de grootste stablecoin is met een marktkapitalisatie van meer dan $120 miljard, waarmee het de derde plek inneemt achter Ethereum en Bitcoin.

Tether-CEO ontkent aantijgingen

Tether’s CEO, Paolo Ardoino, ontkende de beweringen over een lopend onderzoek en verklaarde dat er geen aanwijzingen zijn dat Tether onder vuur ligt. Hij beschuldigde de Wall Street Journal ervan oude informatie opnieuw naar voren te brengen. Vooralsnog blijft het onduidelijk of er daadwerkelijk een onderzoek loopt en welke gevolgen dit kan hebben voor de toekomst van Tether en stablecoins in het algemeen. Mocht het echter waar zijn, dan kan dit aanzienlijke implicaties hebben.

Wat kunnen we verder verwachten?

Hoe de markt zich de komende tijd zal ontwikkelen, blijft ongewis. De komende periode belooft echter cruciaal te worden voor investeerders. Volgende week wordt een nieuw banenrapport gepubliceerd, gevolgd door een belangrijke vergadering van de centrale bank waarin een rentebesluit zal worden aangekondigd. Tot slot vinden ook de Amerikaanse verkiezingen plaats.

Het banenrapport zal inzicht geven in de gezondheid van de arbeidsmarkt, met aandacht voor lage werkloosheid, een hoog aantal openstaande vacatures en stijgende lonen. Een positieve uitkomst kan het vertrouwen in de economie versterken, terwijl het rentebesluit en de verkiezingsuitslagen verdere invloed kunnen hebben op de crypto- en aandelenmarkten.

De komende weken kunnen dus een turbulent effect hebben op de markten. We zullen zien wat de toekomst brengt!

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

$188 miljoen naar Bitcoin ETF’s: koers stijgt tot $69.000
Bitcoin ETFs naderen Satoshi’s voorraad: Ruim $20 miljard sinds lancering
Crypto analist waarschuwt: Bitcoin koers kan dalen tot onder $49.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk