Amerika, USA, vS
Bitcoin, Ethereum

Bitcoin en Ethereum ETF’s kampen met uitstromen, terwijl koersen stijgen

De Bitcoin (BTC) koers is gisteren hard gestegen nadat de Amerikaanse centrale bank in een historische wending de rente met 0,50% verhoogde. De Amerikaanse Bitcoin en Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) daarentegen hebben een niet al te beste dag achter de rug met een forse kapitaaluitstroom.

BTC-fondsen verliezen tientallen miljoenen

Uit gegevens van Farside Investors blijkt dat de in januari gelanceerde BTC-fondsen gisteren gezamenlijk $52,7 miljoen zijn verloren. Dit negatieve resultaat komt nadat de fondsen juist zo lekker bezig waren met vier achtereenvolgende handelsdagen aan netto-instromen.

Verrassend genoeg was Grayscale’s ‘mini’ ETF, dat eind juli werd gelanceerd als goedkoper alternatief voor het GBTC-fonds, de enige die gisteren nieuw kapitaal wist te verwerven. Om precies te zijn haalde de crypto-vermogensbeheerder $2,7 miljoen binnen voor zijn ‘BTC’-fonds.

Er waren gisteren drie fondsen die de dag in de min hebben afgesloten. Het gezamenlijke ARKB-fonds van ARK Invest en 21Shares was de grootste verliezer met een uitstroom van $43,4 miljoen. Verder zag Grayscale’s GBTC-fonds $8,1 miljoen verdwijnen en verloor Bitwise $3,9 miljoen met zijn BITB-fonds.

Het teleurstellende resultaat zal voor velen wellicht een grote verrassing zijn, gezien de grote stijging die de Bitcoin koers heeft meegemaakt. Vanmorgen kon je namelijk in het Bitcoin nieuws lezen dat Bitcoin na het rentebesluit gisteravond voorbij $62.000 schoot.

Echter vond deze koersexplosie pas rond middernacht plaats, terwijl de Amerikaanse beurzen om 22:00 uur Nederlandse tijd sluiten. Dit betekent dat de meeste handel al was afgerond voordat de renteverlaging werd aangekondigd en de Bitcoin koers omhoog schoot.

Ethereum ETF’s volgen met kapitaalverlies

Ook de eind juli op de markt gebrachte ethereum spot ETF’s zijn gisteren gekrompen. Dit resultaat zal echter weinig verbazing wekken, aangezien de fondsen bijna elke handelsdag in het rood eindigen.

Data van Farside Investors laten zien dat de ethereum-fondsen gisteren een gezamenlijke netto-uitstroom van $9,8 miljoen hebben gezien. BlackRock’s ETHA-fonds was de enige dat kapitaal ophaalde; $4,9 miljoen om precies te zijn.

Van de in totaal 41 handelsdagen hebben de beursproducten nu maar liefst 29 dagen te maken gehad met uitstromen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins