ETF, stockmarket
Bitcoin, Ethereum

Bitcoin en Ethereum ETF’s zien instroom van tientallen miljoenen dollars

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben gisteren een prima dag beleefd. Zowel de Bitcoin- als Ethereum-fondsen hebben voor tientallen miljoenen dollars aan kapitaal binnen zien stromen.

Met name voor de vorige week gelanceerde Ethereum-fondsen is het positieve resultaat een grote opluchting.

Nieuwe BTC ETF van Grayscale schittert

Allereerst nemen we een kijkje bij Bitcoin ETF’s, die in januari de Amerikaanse beurzen betraden. Volgens gegevens van Farside Investors hebben de fondsen gisteren gezamenlijk een totaal van $50,6 miljoen opgehaald. Het resultaat komt na twee teleurstellende dagen: op woensdag zagen de fondsen een netto-uitstroom van $18,3 miljoen gevolgd door een bescheiden instroom van $300.000 een dag later.

Verrassend genoeg was crypto-vermogensbeheerder Grayscale de redder van de dag. Niet zijn beruchte GBTC-fonds, dat al meer dan $19 miljard heeft verloren sinds het in januari is geconverteerd van een gesloten trustfonds naar een spot ETF, maar zijn gloednieuwe ‘Grayscale Bitcoin Mini Trust (BTC)’ verwelkomde gisteren het meeste kapitaal.

Het BTC-fonds van Grayscale is sinds woensdag verhandelbaar op de New York Stock Exchange (NYSE), waar GBTC ook te vinden is, en biedt een goedkoper dan het GBTC-fonds. Waar het GBTC-fonds een vergoeding van 1,50% vraagt, brengt het BTC-fonds slechts 0,15% in rekening.

De kersverse ETF haalde gisteren maar liefst $191 miljoen binnen. BlackRock’s IBIT-fonds, ‘s werelds grootste Bitcoin ETF, zag slechts $25,9 miljoen binnenstromen. Grayscale’s GBTC-fonds was zoals gewoonlijk de grootste verliezer met een uitstroom van $71,3 miljoen.

3e positieve dag voor ETH ETF’s

Ook de Ethereum ETF’s hebben gisteren een positief resultaat neergezet. Het markeert de derde netto-instroom sinds hun lancering vorige week dinsdag.

Uit data van Farside Investors blijkt dat de negen ETH-fondsen tezamen een totaal van $26,7 miljoen hebben opgehaald. 

BlackRock nam zoals bijna iedere andere handelsdag de leiding met een instroom van $89,6 miljoen. 

Met name het resultaat van Grayscale’s ETH-fonds is erg bemoedigend. Hoewel het zijn reeks aan uitstromen voortzet, is er een duidelijke daling waarneembaar. Gisteren zag het fonds $78 miljoen verdwijnen, wat de laagste netto-uitstroom sinds de lancering markeert. 

Deze week is er gemiddeld ongeveer $135 miljoen per dag uit het ETH-fonds gehaald, terwijl de uitstromen vorige week gemiddeld bijna $380 miljoen bedroegen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ethereum nieuws

Waarom de Ethereum koers op het punt staat te exploderen volgens deze indicator
Fidelity: stablecoins creëren scheiding tussen Bitcoin en Ethereum
Analist voorspelt enorme stijgingen voor Ethereum en Solana
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt