Bitcoin

Bitcoin ETF wordt gelanceerd in Bermuda

Bedrijven worstelen al jaren om een Bitcoin ETF goedgekeurd te krijgen in de VS. Het is nog steeds niet gelukt maar de Bermuda Stock Exchange krijgt er wel een.


ETF goedgekeurd in Bermuda

De Bermuda Stock Exchange (BSX) heeft vrijdag aangekondigd dat het de Hashdex Nasdaq Crypto Index ETF op zijn handelsplatform heeft goedgekeurd. Deze ETF is een joint venture met Hashdex, een in Brazilië gevestigde fondsbeheerder, en de Amerikaanse beurs Nasdaq.

De aankondiging kwam nadat Amerikaanse bedrijven jarenlang hebben geworsteld om een Bitcoin ETF goedgekeurd te krijgen. Vorig jaar verwierp de Securities and Exchange Commission (SEC) een voorstel van Bitwise Asset Management voor een cryptocurrency ETF. De commissie zei dat een dergelijke markt niet bestond. Hoewel Europa verschillende crypto exchange-traded producten heeft, heeft het geen crypto exchange-traded fund.


Wat is een Bitcoin ETF?

Een ETF is een investering die gemakkelijk kan worden verhandeld op de aandelenmarkt. Een Bitcoin ETF volgt de prijs van Bitcoin, zodat mensen die willen speculeren op de prijs van Bitcoin dit kunnen doen zonder dat ze het actief zelf hoeven te bezitten.

Het voordeel van een crypto-ETF is dat het degenen die betrokken zijn bij traditionele financiën in staat stelt om Bitcoin of andere digitale activa te verhandelen op de platforms en markten waarmee ze al bekend zijn. Hierdoor worden zaken als privésleutels, opslag en algemene beveiliging beheerd door een derde partij.

De cryptocurrency ETF op BSX zal “een portfolio van cryptocurrencies en blockchain-gebaseerde activa omvatten die worden gevolgd door de [Nasdaq Crypto] Index”, aldus een verklarend document. Volgens de aankondiging zullen ongeveer drie miljoen Klasse E-aandelen beschikbaar zijn om te verhandelen op de Hashdex Nasdaq Crypto Index voor $1.000 per aandeel. Het is echter nog niet duidelijk welke cryptocurrencies vertegenwoordigd zullen zijn.

Bermuda, een Brits overzees gebied in de Atlantische Oceaan, wordt een steeds meer cryptovriendelijk land. Deze maand kondigde de regering aan een stablecoin te testen. Een voorgestelde bank, Jewel, werkt eraan om de eerste bank voor digitale activa op de archipel te worden.

 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC