ETF, stockmarket
Bitcoin

Bitcoin ETF’s beleven slechtste week in maanden, $176 miljoen verlies

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben de afgelopen week een forse kapitaaluitstroom gezien. Met een gezamenlijk verlies van maar liefst $176 miljoen was het zelfs de slechtste handelsweek sinds medio juni.

Bitcoin ETF’s de dupe van historische crash

De in januari gelanceerde Bitcoin-fondsen begonnen net als de onderliggende Bitcoin koers dramatisch aan de huidige week. Gegevens van Farside Investors laten zien dat er op maandag namelijk $168,4 miljoen uit de fondsen stroomde. En dat terwijl de vrijdag ervoor ook al een gigantische uitstroom van $237,4 miljoen werd genoteerd.

Die dag toverde de Japanse aandelenbeurs de cryptomarkt, evenals de traditionele markten, in een slagveld. De Nikkei 225, de belangrijkste aandelenindex van Japan, zag zijn grootste crash sinds 1987 waardoor beleggers van over de hele wereld met de handen in hun haar werden gebracht.

Bitcoin daalde op maandag met maar liefst 20% tot een dieptepunt van $49.000. Ethereum beleefde een nog zwaardere klap met een crash van meer dan 25% op zijn dieptepunt, terwijl veel andere altcoins zelfs verliezen van 30% of meer zagen.

Wat dat betreft kwam de uitstroom allesbehalve uit een onverwachte hoek. Dezelfde dag begon Bitcoin alweer in rap tempo te herstellen, maar een dag later was er wederom een kapitaalvlucht bij de ETF’s met een uitstroom van $148,6 miljoen.

Op woensdag haalden de beursproducten weer nieuw kapitaal binnen met een instroom van $45,1 miljoen. Op donderdag, toen de BTC koers alweer de grens van $60.000 passeerde, werd nog veel meer kapitaal verwelkomt; $194,6 miljoen om precies te zijn.

Hoewel het marktsentiment een duidelijke opleving leek te hebben ervaren, eindigde de week toch teleurstellend met een verlies van $89,7 miljoen.

Succesvolle week voor Ethereum ETF’s

Terwijl de Bitcoin ETF’s een teleurstellende week achter de rug hebben, zijn de onlangs gelanceerde Ethereum ETF’s er juist voor het eerst in geslaagd om een week in het groen te eindigen.

Zoals je gisteren al in het Ethereum nieuws kon lezen hebben de kersverse beursfondsen de afgelopen week een gezamenlijke kapitaalinstroom van $104,8 miljoen neergezet. Het resultaat komt na twee achtereenvolgende weken van uitstroom. In de eerste week, die slechts vier handelsdagen bevatte, kwam de netto-uitstroom uit op $341,8 miljoen gevolgd door een uitstroom van $169,4 miljoen een week later.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt