Bitcoin ETF
Bitcoin

Geweldig nieuws: Bitcoin ETF’s vestigen nieuw handelsrecord

De “Nieuwe Negen” Spot Bitcoin ETFs hebben op 26 februari hun eigen handelsvolume-record verbroken. In totaal werd er voor 2,4 miljard dollar gehandeld in de aandelen van de negen nieuwe Spot Bitcoin ETFs. Daarmee werd het record van dag één verslagen.

Vooral de ETF van BlackRock was gisteren populair met zijn handelsvolume van 1,3 miljard dollar.

Bitcoin koers schiet omhoog

Het lijkt erop dat de ETFs momenteel als de raketbrandstof van Bitcoin fungeren. Als reactie op deze volumes is de Bitcoin koers namelijk tot het niveau van 57.000 dollar omhoog geschoten.

“Ik weet niet zeker wat hier de reden voor is, naast het feit dat de Bitcoin koers stijgt en daarmee interesse genereert, maar het lijkt erop dat de ETFs echt meer actie zien op de eerste dag na het weekend”, aldus Bloomberg ETF-expert Erich Balchunas.

Vijay Boyapati, een Bitcoiner van het eerste uur, is helemaal enthousiast over het succes van de Spot Bitcoin ETFs. “En we zijn nog niet eens dichtbij de parabolische fase van de bullmarkt. Deze ETFs gaan de brandstof zijn voor de bullrun van deze cyclus”, aldus Boyapati.

Bitcoin presteert meer dan fantastisch en nu beginnen we in een fase te komen waarin iedereen weer een beetje te optimistisch lijkt te worden. Maar aan de andere kant is het retail-publiek nog niet ingestapt tijdens deze bullrun.

Bijzondere all-time high voor Bitcoin

Wat de koers betreft heeft Bitcoin nog geen nieuwe all-time high bereikt. Die ligt immers op 69.000 dollar en werd bereikt in november 2021. De Realized Cap van Bitcoin is volgens de populaire Nederlandse analist PlanB wel op een all-time high uitgekomen.

De Realized Cap kun je berekenen door de koersen waarvoor alle Bitcoin voor het laatst van adres zijn gewisseld bij elkaar op te tellen. Als jij in november 2022 voor 15.500 dollar Bitcoin kocht, dan worden die munten voor dat bedrag meegenomen in de market cap.

Zo krijg je volgens veel analisten een meer realistisch beeld van de market cap van Bitcoin of in ieder geval de hoeveelheid kapitaal die in de markt zit. De market cap kan een vertekend beeld geven, omdat deze simpelweg de laatste koers pakt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?