Bitcoin amerika
Bitcoin

Bitcoin ETFs kopen in één week voor $2,28 miljard aan BTC

De Bitcoin koers is deze week voor het eerst in de geschiedenis boven de 70.000 dollar uitgekomen. Tijdens die historische week voor de digitale munt wisten de Spot Bitcoin ETFs een netto-instroom van 33.614 Bitcoin te realiseren, die tegen de huidige koersen een waarde van 2,28 miljard dollar vertegenwoordigen.

BlackRock was met 31.588 stuks de grote baas als het aankomt op het kopen van Bitcoin. Fidelity volgde op plek twee met 19.960 stuks. Waar gaat dit eindigen voor Bitcoin?

Gratis financiële nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Bijna 2.000 mensen gingen je voor!

Elke maandag en zaterdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

BlackRock schiet MicroStrategy voorbij

MicroStrategy werd in augustus 2020 het eerste beursgenoteerde bedrijf dat Bitcoin omdoopte tot zijn primaire spaarmiddel. Sindsdien is MicroStrategy erin geslaagd om 193.000 Bitcoin uit de markt te halen en deze week werd bekend dat het nog eens 700 miljoen dollar heeft klaarliggen om nieuwe Bitcoin aan te kopen.

Waar MicroStrategy ruim drie jaar voor nodig had, deed BlackRock echter in 40 handelsdagen. BlackRock heeft inmiddels 196.089 Bitcoin op de balans staan voor zijn klanten.

Het grote verschil is natuurlijk dat BlackRock deze Bitcoin beheert voor meerdere investeerders en dat MicroStrategy dit helemaal alleen voor elkaar heeft gekregen.

In totaal hebben de ETFs, inclusief de uitstromen van Grayscale, een totaal van 181.733 Bitcoin weten te verzamelen in de eerste 40 handelsdagen. Als we dat vermenigvuldigen met het jaarlijkse totale aantal van 252 handelsdagen, komen we op een jaarlijkse netto-instroom van ~1,144 miljoen Bitcoin.

Op dat tempo zouden de ETFs tegen de huidige koersen voor een jaarlijkse kapitaalinstroom van ~77 miljard dollar zorgen. Dat maakt het, zeker in combinatie met de halving, bijna onmogelijk dat we deze bullrun op 70.000 dollar eindigen.

Is de halving belangrijk voor Bitcoin?

De volgende Bitcoin halving staat voor 20 april op het programma en betekent dat de dagelijkse productie daalt van 900 naar 450 stuks.

Tegen de huidige koers van ~68.000 dollar levert dat een dagelijkse “instroom” van kapitaal op van 30,6 miljoen dollar. Die Bitcoin komen immers niet meer op de markt, waardoor je het zou kunnen zien als een investeerder die de komende 4 jaar elke dag voor dat bedrag aan Bitcoin uit de markt haalt.

Op jaarbasis levert dat een bedrag van ongeveer 11 miljard dollar op. Dat komt dus nog eens bij de instroom van de ETFs. Zodoende kan de halving dit jaar weleens een sterker effect op de Bitcoin koers hebben dan die van 2020.

Al blijft dat natuurlijk speculatie, want zekerheid bestaat niet in de financiële markten (helaas). Waar denk jij dat de Bitcoin koers gaat eindigen tijdens deze bullrun?

Gratis financiële nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Elke maandag en zaterdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin zit 42 dagen in ‘vervelingszone’ – wanneer komt de uitbraak?
Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017