Bitcoin

Bitcoin groeit tijdens COVID terwijl investeerders Wall Street ontvluchten

Bitcoin blijft grote nieuwe investeringen aantrekken nu Wall Street zijn derde opeenvolgende dag verlies lijdt. De Bitcoin koers blijft goed presteren en het lijkt erop dat de wereldwijde COVID pandemie een zegen is geweest vaan de grootste digitale munt.


Bitcoin wordt gezien als safe haven

Grayscale, ‘s werelds grootste crypto-vermogensbeheerder, publiceerde een onderzoek waarin werd gekeken naar de meningen van mensen die in crypto hebben geïnvesteerd. Hoewel het grootste deel van het rapport het voor de hand liggende statistieken verklaarde, zoals dat vooral jonge, universitair geschoolde mannen met interesse in financieel nieuws het meest geneigd zijn om te investeren, kwam er 1 veel belangrijker gegeven uit het onderzoek.

Van de respondenten die daadwerkelijk in Bitcoin hadden geïnvesteerd, zei 39% zei dat de pandemie Bitcoin aantrekkelijker maakte.

Ook blijkt uit het onderzoek dat beleggers tussen 35-44 jaar, die al drie recessies hebben meegemaakt, zeggen dat investeringen als obligaties en onroerend goed hun aantrekkingskracht hebben verloren als afdekking tegen marktdalingen. Deze groep laat weten dat ze vinden dat Bitcoin juist wel een safe-haven is.

 

Een slechte dag voor Wall Street

Op de aandelenmarkten was het opnieuw een slechte dag voor beleggers, aangezien het aantal COVID-besmettingen blijft stijgen en de winstcijfers slecht uitpakken.

De futuresmarkten van S&P, Dow en Nasdaq zijn allemaal gedaald, waardoor de markten al drie dagen achter elkaar verliezen boeken.

Dat de aandelenmarkten dalen is niet zo gek. Zeker omdat honderden grote bedrijven hun derde kwartaalrapporten publiceren. Ongeveer een derde van alle grote bedrijven hebben hun cijfers nu bekendgemaakt. Hoewel ongeveer 16% van de rapporten positiever zijn dan verwacht, lijkt het erop dat de aandelen in het algemeen 20% lager zullen zijn dan vorig jaar.

Omdat BTC beter presteert is het niet verwonderlijk om de Bitcoin langzamerhand richting de mainstream te zien bewegen.

Bitcoin nieuws

SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Bitcoin-transactieomzet overtreft Ethereum in aanloop naar Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving